İzmir İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğinin 9 bin asil bin 600 aday üyesi bulunuyor. Fakat mevcut yönetim tarafından Genel Kurulda yapılacak seçimlerde SOYBİS veri tabanına kaydettiği 123 kişiyi asil aday kabul ederek seçime gitmek isteyerek 9 bin üyenin seçme ve seçilme hakkını elinde almaya çalışmıştı. İzmir İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan adayı Çağlar Aran önderliğinde üyeler tarafından ortaya çıkarılan bu konuya Tarım ve Orman Bakanlığı son noktayı koymuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “ 81 ilde kayıtlı üyelerle seçime gidilecek” kararını göndermesinin hemen ardından  İzmir İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği mevcut yönetim ve üyelerin bu kararı dava ettiği haberi gündeme bomba gibi düştü.

İzmir İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkan Adayı Çağlar Aran, mevcut yönetimin kendi çıkarları doğrultusunda hareket edemeyeceğini vurgulayarak, mevcut yönetimi protesto etti.

Aran, “Burada toplanmamızın sebebi 2021 yılında yapılacak İzmir İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği başkanlık seçiminde herkesin oy kullanabilmesini sağlamak. Biliyorsunuz zor bir süreçten geçiyoruz.” dedi.

Aran, mevcut yönetimin 9 bin üyenin seçme ve seçilme hakkını elinden aldığını hatırlatarak, “Benimle  beraber 9 bin  üyemizin üyeliğini yedek üyeliğe düşürdüler. Bizlere oy kullanmama kararı aldırmaya çalıştılar. Buna rağmen Tarım Orman Bakanlığımız  81 ile “Seçimin kayıtlı üyelerle yapılması zorunlu” diye tebligat çıkarttı. 81 ilde bu uygulamanın yapılması gerektiği söylendi. Fakat  mevcut yönetim 123 kişi ile  seçim yapma kararı aldı.” Diyerek hukuksuzluğu vurguladı.

BURASI ESKİ TÜRKİYE DEĞİL.

İzmir İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin  9 bin üyesinin aileleriyle beraber 50 bine yakın kişiyle beraber büyük  bir aile oluşturduğunu belirterek, “Biz sesimizi her yerden dile getirmeye çalışacağız. Burası eski Türkiye değil.  Kimse kimsenin seçme ve seçilme hakkını alamaz.  Ve bu mücadelemizi burada Torbalı’da , Bergama’da, Ödemiş’te , İzmir’de her yerde yapacağız.” diye konuştu.

Aran, “Son aldığım duyuma göre geçen hafta birlik ve yönetimi devletimizi mahkemeye vermiş. Dava etmişler. Devletin verdiği karara karşı gelmişler. “Biz 123 kişi çıkacağız “demişler Böyle bir şey yok arkadaşlar . Hepimiz burada  aidat ödüyoruz, o birlik ne çabalarla  ayakta durmaya çalışıyor. Sen o zaman bu birliği o 123 kişi ile yönet. Hem devletin desteğini alacaksın, prim alacaksın hem de üyelerden aidat alacaksın.  Üstüne de seçme ve seçilme hakkını alacaksın. Böyle bir şey yok arkadaşlar .” dedi.

ÇOBANININ OYU İLE HERKESİN OYU BİR

Başkan Adayı Aran, seçme ve seçilme haklarına sonuna kadar sahip çıkacaklarının altını çizerek, “ Çobanının oyu ile herkesin oyu bir. Ben bu yola çıkarken ne için çıktım ” Sizler için  ne yapabiliriz, çobanlarımıza daha ne kadar destek alabilir, nerelere gelebilir “ diye,  ama şu anda görüyoruz ki 123 kişi birliğin üyesi, geri kalanlar yok. Böyle bir şey olamaz. Bu mücadele gerek hukuk mücadelesi   gerek millet mücadelesidir. Biz büyük bir aileyiz.  Sesimizi duyurmamız lazım. Sizler var olduğu sürece ben de varım. 720 köy, mahalle gezdim,  18 aydır sizlere ulaşmaya çalıştım. Düğününüzde hastalığınızda yanınızda olmaya  çalıştım. Hep birlikte  ailemize sahip çıkmalıyız.” İfadelerini kullandı.

ÜRETİMDEN KORKMA! SANDIK GELECEK !

Başkan Adayı Çağlar Aran, “Buradan sesleniyorum. Üretimden korkma ! Sandık gelecek ! Milletin iradesinin üstünde başka irade yoktur !” diyerek seçme ve seçilme hakları için  sonuna kadar  savaşacaklarını söyledi.

Aran, “Bizim seçme ve seçilme hakkımızı alamazsınız. Bugün de söylüyorum yarın da söyleyeceğim. Hep beraber olalım bir olalım diri olalım ! Sesimizi gerekirse İzmir’de, Türkiye’de   duyuralım.  Çünkü bu mesele İzmir meselesi değil Türkiye meselesi, üreticilerimin meselesi.” Dedi.

MEVCUT YÖNETİM BU YANLIŞTAN DÖNÜN !

Mevcut yönetime  çağrı yapan başkan adayı Aran, “ Bu yanlıştan dön arkadaş ! Bu kadar mazlumun hakkını yiyemezsiniz. Hodri meydan sandığı getireceksiniz ! Benim için değil , çobanlarım için getireceksiniz. Artık kapalı kapılar ardında yönetilmeyecek bu birlik. !

Bizim her zaman yanımızda olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve bakanlığımıza haktan ve haklıdan yana olduğu için teşekkür ederim . “ mesajını verdi.

Editör: Haber Merkezi