Genel seçimler sürecinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a İzmir'e Havayolu Aktarım Merkezi'nin yapılması konusunda bizzat talepte bulunduğunu belirten Kemal Çolakoğlu, Yıldırım'ın o günkü şartlarda, 'İkinci pist yapılmadan böyle bir yoğunluğa çıkılamaz' dediğini söyledi. Aktarma merkezi projesinin dünyanın her yerinde uygulanan bir sistem olduğunu anlatan Çolakoğlu, "Aşağı yukarı büyük ülkelerin hepsinde var. Almanya'da Frankfurt ve Münih, ABD'de Chigago, New York ve Atlanta olarak var. Hatta Atlanta'nın ikinci aktarım merkezi olmasından sonra Coca Cola gibi birçok büyük şirketin yönetim ofisleri oraya taşındı. Dolayısıyla bu İzmir'in potansiyeli için de önemli. İzmir için Körfez köprü geçişi veya Kemeraltı projesi tabii ki önemli, ancak bu projelerin hayata geçmesi ve işlev kazanması böylelikle mümkün olacak" dedi.

"UMUDUMUZ BİNALİ YILDIRIM'DA"

İkinci hava aktarım merkezinin yurtdışından gelecek birçok turistin İzmir'e direkt olarak inmesine olanak sağlayacağını belirten Çolakoğlu, "O turistler Antalya'ya, Kapadokya'ya veya İstanbul'a gidecek olsun. Ancak İzmir'e inerse iki gün de burada kalayım diyecek. Efes'e, Çeşme'ye veya Kemeraltı'na gidecek. Türkiye'den yurtdışına gidecek olanlar da İzmir'e alışacak. Belki iki gece İzmir'de kalacak. Belki erken gelecek İzmir'deki OSB'leri gezecek, görecek. İzmir fuarlarına ulaşım çok kolay olacak. İZKA olarak yapılan araştırmalarda İzmir'e gelen turistler İzmir'i çok seviyor, yakınlarına tavsiye ediyor. Ama Türkiye'ye gelen turistlerin neredeyse yüzde 80'i İzmir'i bilmiyor. İzmir bu yolla mükemmel tanınacak. Dolayısıyla ben şu anda İzmir'i havacılık tabiriyle 'take off' yani havalanıyor durumunda görüyorum. İzmir - İstanbul otoyolu devam ediyor. İzmir-Ankara arasında hızlı tren ve otoyol çalışması düşünülüyor. Çandarlı Limanı var. Tüm altyapılarımız hazır. İzmir'de OSB'ler tamam. Yeni Fuar alanı tamam. Körfezimiz temizlendi. Hafif raylı ulaşım tamam. İzmir sevdalısı olan Binali Yıldırım'ın bu işi çözebileceğine inancımız tam" dedi.

"2023'TE BARCELONA OLURUZ"

İzmir'in en büyük avantajının, Marmara Bölgesi'nin dolmuş durumda olması olduğunun altını çizen Çolakoğlu, "İzmir'de ise fevkalade bir insan kaynağı var. Bu insan kaynağına eğer İzmir'e ikinci hava merkezi yapabilirsek İzmir 2023 yılında Türkiye'nin Barcelona'sı Marsilya'sı olur. İzmir'i başka bir şehirle mukayese edemeyiz. İzmir'in doğal zenginlikleri Ankara'da bile yok. Ankara Türkiye'nin ikinci büyük şehri nüfusu fazla olduğu için başka bir şey yok. İstanbul'a üçüncü bir havalimanı yapılıyorsa İzmir'e ikinci bir pist fazla mı? Kaldı ki İzmir, İstanbul üçüncü havalimanının rakibi değil, destekleyicisi olacak. Bu çok önemli, altını çiziyorum. Bunu yaptıktan sonra herkes görecek ki çok kısa süre sonra İzmir'e ikinci havalimanı gündeme gelecek. Bence ikinci havalimanı merkezi yapılması en kentin önemli projesi. Bunun için çok önemli isimlerden oluşan bir çalışma komitesi kurduk. Kentin bütün bileşenlerinden destek istiyoruz" diye konuştu.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi