İzmir Gazeteciler Cemiyeti 111 yıl önce öldürülen Serbest Gazetesi yazarı Hasan Fehmi Bey için bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada  Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Metin Göktepe, Hrant Dink gibi katledilen gazeteciler de anıldı.

Açıklamada ''Serbesti Gazetesi Başyazarı Hasan Fehmi Bey’in öldürülmesinin üzerinden 111 yıl geçti. Düşüncelerini cesurca ifade etmenin bedelini hayatıyla ödeyen ilk gazeteciydi. Ne yazık ki geçmişten bu yana yaşadığımız coğrafyada son olmadı. Basın tarihimiz, Osmanlı’dan bu yana sürgünlere, hapis cezalarına ve onlarca suikasta şahit oldu.

Yakın tarihimizde Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Metin Göktepe, Hrant Dink gibi birçok gazeteci ve aydın kalemlerini cesurca kullandıkları için katledildi.

Günümüzde de gazeteciler demokrasinin gereği olan ifade özgürlüğünü savundukları ve mesleklerinin gereğini yerine getirdikleri için hedef gösteriliyor, hapsediliyor, işsiz bırakılma tehditleriyle susturuluyor.

Bütün baskılara rağmen, halkın haber alma hakkı uğruna canlarını feda eden gazeteci ve aydınlarımızdan miras kalan ilkelerin ışığında, hukukun üstünlüğüne olan inancımızla, demokrasi, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik saldırılara karşı tüm gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz.

Yaşamları pahasına doğruları yazan, yüreğimizdeki acıları asla dinmeyecek tüm öldürülen gazetecilerimizi saygıyla anıyoruz'' ifadeleri kullanıldı. 

Editör: Haber Merkezi