Rusya Federasyonu'nun partner olarak belirlendiği 86. İzmir Enternasyonal Fuarı, enerji temasıyla birçok farklı ülkeden gelen yeni ürünleri ziyaretçilerle buluşturacak.

Rusya, İzmir Enternasyonal Fuarı'na; başta 'enerji' olmak üzere, 'tarım', 'metal ve makine', 'yatırım ve finans', 'turizm' ve 'kimya' sektörleriyle yatırım yapmak ve her iki ülkenin ticaret hacmini geliştirmek amacıyla eşlik edecek. 

Jeotermal potansiyeli ile dünyada yedinci sırada yer alan Türkiye, üretim kapasitesinde ondördüncü sırada yer alıyor. Son yıllarda Türk enerji sektöründe, jeotermal ve rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretimi de etkili olmaya başladı.

Bakanlık verilerine göre ülkemiz doğalgaz tüketiminin yaklaşık yüzde 99'unu ithal ediyor. Son 10 yıl içinde, dünyada doğalgaz talebinin Çin'den sonra en fazla arttığı ikinci ülke konumunda bulunan Türkiye'nin 2015 yılında ithal ettiği 48.4 milyar metreküplük doğalgazın yaklaşık yüzde 55.3'ü Rusya'dan, yüzde 16.2'si İran'dan, yüzde 12.7'si Azerbaycan'dan, yüzde 8.1'i Cezayir'den ve yüzde 2.6'sı Nijerya'dan temin edildi.

Türkiye Almanya'dan sonra sıralamada Rusya'nın en çok doğalgaz ihraç ettiği ikinci ülke konumunda.

Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Jeotermal Enerji, Hidrolik Enerji, Dalga Enerjisi, Biyokütle Enerji, Enerji Üretim Sistemleri, Isıtma-Soğutma-İklimlendirme- Havalandırma, Ar-Ge Merkezleri, Teknoparklar, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Yapı Malzemeleri ve İnşaat Teknolojileri, Otomotiv ve Otomotiv Yan Sanayi, Motosiklet-Bisiklet ve Yan Sanayi, Dayanıklı Tüketim Malları, Yazılım Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Gıda Ürünleri ve Teknolojileri, Tarım ve İlaç Sanayi, Medikal ve Kimya Teknolojileri, Yerel Yönetimler, Eğitim ve Eğitim Teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren firmalar fuarda yer almaya hazırlanıyor.

Editör: Haber Merkezi