İzmir Ekonomili tasarımcılar, 26 Aralık Cuma günü saat 19.00’da İEÜ E Blok Fit Club’ta yapılacak defileyle koleksiyonlarını beğeniye sunacak.

14 öğrencinin 77 parçadan oluşan farklı tasarımları, “Moda ve Sürdürülebilirlik” adıyla podyuma taşınacak. İEÜ’lü öğrenci modeller tarafından sergilenecek tasarımlar arasında ayrıca, 3. sınıf öğrencileri de “Tatil anılarım: Duygusal Tasarım” başlığındaki eserleriyle yer alacak.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, öğrencilerin güz dönemi defilesine sürdürülebilirlik temasıyla hazırlandığını söyledi. Prof. Dr. Bulgun, Goethe Enstitüsü İzmir ile 2020 yılı için sürdürülebilirlik teması çerçevesinde işbirliği yaptıklarını belirterek, “Türkiye’deki sürdürülebilir tekstil üretimini teşvik etmek için Almanya’daki ve Türkiye’de teknik donanım ve tasarımı biraraya getirmek için bir dizi etkinlikler yapıyoruz. Öğrencilerimiz bu yıl koleksiyonlarını sürdürülebilirlik üzerine geliştirdi. 14 öğrencimiz sıfır atık, dönüştürülebilirlik, döngüsel moda, ekolojik ve yavaş moda başlıklarından birisini seçerek tasarımlarını geliştirdi” dedi.

Prof. Dr. Bulgun, 4. sınıf öğrencilerinin defileye Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich tarafından yürütülen tasarım stüdyosundaki dersinde, 3. Sınıf öğrencilerinin de Doç. Dr. Şölen Kipöz yönetiminde hazırlandığını söyledi. Defilenin kreatif direktörlüğünü Öğretim Görevlileri Başak Gürsoy ve Jörn Fröhlich’in üstlendiğini aktaran Prof. Dr. Bulgun, “3. Sınıf öğrencilerimiz bu projede yaz tatillerine ilişkin bir deneyim, eşya, kişi, duygu gibi unutamadıkları bir anıyı tasarım konsepti içinde kullandılar. Öğrencilerimiz bu konsepti çağdaş moda estetiğine uygun giyilebilir tasarımlara dönüştürdüler” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi