AYŞE SOYKIRAY/ İZ GAZETE- Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklıklarının fark edilir derecede düşeceği konusunda vatandaşları uyarmasının ardından mevsimin ilk karı Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'a düştü. Metereolojiden gelen uyarılarının ardından İzmir'de bugün kent genelinde hava sıcaklığı hissedilir derecede düşerek, İzmirliler yer yer yağışların yaşandığı soğuk bir güne uyandı. 

Aynı zamanda bugün sabah saatlerinde Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'a sezonun ilk karı düştü. Bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle, bazı yolların kapanmaması için ekipler kar küreme çalışması yaptı. Bozdağ civarındaki kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı ise eksi 3 derecelere kadar düştü. 
İzmir'de hava sıcaklığının bugün 14 derece olması beklenirken, 8 dereceye düşmesi İzmirlileri şaşırttı. Sabah saatlerinde gelen sağanak yağışıyla, hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü.İzmir'de soğuk havanın birkaç gün daha etkili olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, havanın parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı yağış olması tahmin ediliyor. Ayrıca yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, öğleden sonra ise bölgenin yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur  görülmesi bekleniyor. Rüzgarın; kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi