İZGAZETE - Avrupa Konseyi tarafından verilen ‘Avrupa Diplomasi Ödülü’nü Türkiye’den 3 CHP’li belediye kazandı. İzmir’den Çiğli Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi ile Çorlu Belediyesi ödüle layık görüldüler.

Sosyal medya hesabından ödülü kazanan belediyeleri açıklayan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'e, Çiğli Beldiye Başkanı Utku Gümrükçü'ye ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'a 'iyi ki varsınız.'' diyerek teşekkür etti. 

Torun; 'Büyük gurur! Avrupa Konseyi’nin Avrupa Diplomasi Ödülü’nü Türkiye’den almaya hak kazanan üç belediyemiz de Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler! @filizceritoglu@utkugumrukcu ve @asarikurt ’u içtenlikle tebrik ederim! İyi ki varsınız.'' 

Ödülü verirken dikkat edilen hususların ise belediyelerin uluslararası projeleri, katılımcı demokrasi anlayışı, kardeş şehirlerle geliştirdiği iyi ilişkiler, kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda örnek gösterilen uygulamaları ile çocuk ve gençlere yönelik hizmetlerinin etkili olduğu biliniyor.

Avrupa Diploması Ödülü nedir?

Avrupa Konseyi, üyesi olan yerel ve bölgesel idareleri ödüllendirmek amacıyla 1955'ten bu yana Avrupa Ödülü programı uyguluyor.

Bu kapsamda idarelere birinci aşamada "Avrupa Diploması", ikinci aşamada "Avrupa Şeref Bayrağı", üçüncü aşamada "Avrupa Şeref Plaketi" ve son aşamada "Avrupa Ödülü" veriliyor.

Ödül kazanan belediyelerin listesi şu şekilde: 

Editör: Haber Merkezi