Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. İzmir ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

22 Bin 950 dekar araziye can suyu vererek Bergama ekonomisine büyük katkı sağlaması hedeflenen Musacalı Barajı’nda gövde önyüzü beton kaplama çalışmalarına başlandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,’ Önyüzü beton kaplama çalışmalarına başladığımız Musacalı barajımızda inşallah 2021 yılı sonbaharında su tutmaya başlayacağız. Ön yüz beton kaplama çalışmalarına start verdiğimiz baraj inşaatımızda 20 kaplama ano’sundan 2 sini tamamlayarak, böylece 8.000 m3’lük beton kaplamanın 400 m3’lük kısmını bitirmiş olduk. ’dedi.

Bölge üreticisinin yüzü gülecek

Musacalı Mahallesi yakınlarındaki Kocadere üzerine inşa edilen barajın gövdesi ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde projelendirildi. Gövde yüksekliği temelden 79 metre olacak baraj 25 milyon m3 su tutulabilecek. Musacalı Barajı bölge ve ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. 22 bin 950 dekar araziyi borulu basınçlı sistemle sulayacak baraj, çiftçilere 2020 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 18 milyon lira ek katkı sağlayacak. Modern sulama ile birlikte ürün çeşitliliği artacak; zeytin, domates sebze meyve gibi ürünlerde verim katlanacak. Tarlalardan iki ya da daha fazla hasat etme olanağına kavuşacak, çiftçi daha çok kazanacak.

Editör: Haber Merkezi