İzmir Valiliği, bugünden itibaren etkisini arttıracak fırtına ve yağış için İzmirlileri uyardı. Kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı tedbirli olunmasını isteyen Valilik, doğalgaz ve soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olunmasını istedi. Ege Denizi’nde de fırtınaya karşı uyarıda bulunan Valilik, fırtınanın Perşembe günü etkisini kaybedeceğini açıkladı.

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; güney yönlerden esen rüzgârın, bugün (22.03.2016) akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak  bölge genelinde (İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir) fırtına (50-70 km/saat), kıyı kesimlerde kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın Perşembe (24.03.2016) günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenmektedir. 

 Fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara (soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, toz taşınımı ve görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Ege Denizi'nde güney yönlerden kuvvetli (5 ila 7 kuvvetinde) esen rüzgârın etkisini arttırarak, bugün (22.03.2016-Salı) akşam saatlerinden itibaren Kuzey Ege’de, gece saatlerinden itibaren Güney Ege’de 6 ila 8 kuvvetinde fırtına; yarın (23.03.2016-Çarşamba) ilk saatlerden itibaren Ege Denizi’nin genelinde 8 ila 10 kuvvetinde tam fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın (24.03.2016) Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege’de, akşam saatlerinden itibaren Güney Ege’de etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Editör: Haber Merkezi