İzmir depremi ve sonrasında yaşananlara ilişkin eleştirilerde bulunan Sunucu Öykü Serter hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçundan soruşturma başlatıldı. Öykü Serter, "Deprem vergileri nerede?" diye sorarak iktidara ve muhalefete deprem üzerinden yaptığı eleştiride "Düşün yakamızdan" demişti. 

KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİDEN İHBAR, EMNİYETTEN RAPOR 

İzmir depreminin ardından yaşananlara ilişkin eleştirilerde bulunan sunucu Öykü Serter'e soruşturma açıldı. Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre, Serter hakkında emniyet tarafından araştırma raporu düzenlendi. Raporda Öykü Serter'i kimliği belirsiz bir kişinin ihbar ettiği belirtildi. Serter hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Emniyetin hazırladığı raporun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği belirtildi.

Serter, İzmir depremi sonrasında Instagram hesabından yaptığı paylaşımında "Depremle ilgili önergeleri reddeden, imar barışında imzası, yetkisi, etkisi olan herkes sorumlu, herkes bu masum insanların ölümünün sebebi, katili... Deprem vergilerini çalan - evet çalan hesabını veremiyorsanız çalınmıştır! - herkes bu acının müsebbibi... Bu saatten sonra bu iktidara, idarecilere, yetkilere hesap sormayan herkes de başına geleceklere razı olmuş demektir. Artık kendimize gelelim, yeter diyelim; öfkemize sahip çıkalım. Bu halkın aklıyla, duygusallığıyla, imanıyla dalga geçer gibi oynadığınız, suistimal ettiğiniz yeter. İktidarı ayrı, muhalefeti ayrı.. İtişiyormuş gibi yapıp el ele bu milletin burnundan getirdiniz; fakirleştirdiniz. Sarayın günlük harcaması 10 milyon, İzmir’e çıkan ödenek 5 milyon! Sadaka mı veriyorsunuz bu nedir Allah aşkına? Milletin a.. koyacağız diyen Cengiz'in affedilen vergisi 425 milyon!" ifadeleri ile tepkisini dile getirmişti. (Evrensel)