İZ GAZETE - İzmir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları olaylı başladı. Konak Kemeraltı girişinde DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve İzmir Barosu'nun katılımıyla yapılacak basın açıklamasına TKP, EMEP, HDP, İşçi Partisi  ve daha birçok parti, sendika mensupları katıldı. Alanda çok sayıda polis ve çevik kuvvet yer alırken basın açıklaması başlamadan önce polis ve katılımcılar arasında olay çıktı.

(Fotoğraf: Tenzile Aşçı)

Açıklamaya katılacak bir grubun yürüyerek ve slogan atarak alana gelmesi üzerine polis müdahale etti. Katılımcılar ve polis arasında arbede yaşandı. Arbede esnasında 3 kişi gözaltına alındı, gözaltına alınanlar polisin sert müdahalesine maruz kaldı. Müdahalenin ardından gözaltına alınanlar sendika yöneticilerinin araya girmesiyle bırakıldı ve sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Yaşananların ardından basın açıklaması başladı.

İzmir Polisi'nin Emre Özüm adlı kişiyi gözaltına alış şekli ise ABD'de polisin boğazına diziyle bastırması sonucu hayatını kaybeden George Floyd'u hatırlattı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) polis Afro Amerikalı George Floyd’a boğazına diziyle bastırarak müdahale etmiş ve ölümüne neden olmuştu. Yaşananlar dünya çapında infiale neden olmuştu.

Editör: Haber Merkezi