TOLGA TAHÇI/ AHMET TURHAN ALTAY- Yangın, saat 17.00 sıralarında, Cengizhan Mahallesi, Atatürk Ormanı'nda çıktı. Bilinmeyen nedenle çıkan yangında alevler kısa sürede yayılırken gökyüzünü yoğun duman kapladı. Şehrin birçok noktasından görünen dumanlar, vatandaşların paniğe kapılmasına yol açtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 helikopter, 3 arazözle ekipler, sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale edilen alevler, yaklaşık 45 dakikada söndürüldü.

'ÇOCUĞUM ZARAR GÖRMÜŞ GİBİ ZORUMA GİTTİ'

Evlere yakın bir noktada çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alınırken, çevre sakinleri yangın sebebiyle panik yaşadıklarını söyledi. Mahalle sakinlerinden Himmet Bekmez (70), “Bu ağaçları yıllarca biz diktik. Çocuğum zarar görürmüş gibi zoruma gitti. Piknikçiler yüzünden bölgede çok fazla yangın çıkıyor. Tepenin zirvesinde yaşlanmış çamlar yandı” dedi.

Alevler gördükten sonra durumu itfaiyeye bildirdiğini belirten Orhan Kobal (17), “Motosikletimle geçerken alevleri gördüm ve hemen itfaiyeyi aradım. Dumanın büyüklüğü sebebiyle alevler evlere ulaşacak diye korktuk. Burada son zamanlarda çok fazla yangın çıkıyor. Allah beterinden saklasın” ifadelerini kullandı.

Yangını kahvehanede gördüklerini belirten Duran Ateş (68) ise, “Kahvedeydik otururken dumanları görünce hemen itfaiyeye haber verdik. Birkaç gün önce de biraz aşağıda da yangın çıkmıştı. Hemen geldiler. Büyük panik yaşadık” diye konuştu.

DHA

Editör: Haber Merkezi