25 Nisan 2022 Pazartesi günü CEİDizler Projesi İzmir Koordinatörü Ayla Çelik, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Aydemir, İzmir Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı Av. Nilay Kökkılıç ve İzmir Köy Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer’in açılış konuşmaları ile başlayan eğitim, Ayla Deniz ve Hilal Arslan’ın toplumsal cinsiyet eşitliği, kent ve izlemeye ilişkin sunumlarıyla devam etti. Eğitimin ikinci gününde ise, Hilal Arslan ve Sevinç Ünal ile izleme ve yerel eşitlik eylem planı konuları ele alındı.

İki günlük eğitimde; “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Nedir? Nasıl Gerçekleştirilebilir? “Hak Temelli İzleme Nedir? Nasıl Yapılır? İşlevleri Nelerdir? ve “Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) Nedir? İşlevleri Nelerdir?”  konulu sunumlar yapıldı.

Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Temsilcisi Ayla Erdoğan basın bildirisinde, “Biz kadınlar, eril şiddete, söylemlere ve cinsiyetçi uygulamalara dur demek için buradayız. 28 Nisan’da İstanbul Sözleşmesi’nin hukuka aykırı olarak feshine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptaline yönelik davanın esasının görüşüleceği Danıştay 10. Dairesi’nde olacağız. Artık herkes bilmelidir ki; biz kadınlar her yerdeyiz, susmuyoruz, korkmuyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi