İZGAZETE - İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplanan İl Hıfsıssıhha Kurulu sağlık emekçilerine eylem yasağı getirdi. Açıklamada ‘ilimiz sınırları içinde bulunan tüm sağlık kurumları ile bunların bağlı bulunduğu kurumların ek bina, idari bina, kampüs vb. alanları da dahil olmak üzere hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla her türlü gösteri, toplantı ve eylemlerin yasaklanmasına karar verilmiştir’’ denildi.

Kararda ayrıca uygulamaya aykırı hareket edenlere para cezası ve adli işlem yapılacağı belirtildi.

Alınan kararla birlikte uzun süredir ek ödemelerdeki yüzde 20 kesinti için mücadele eden Dokuz Eylül Hastanesi çalışanlarının eylemlerine İl Hıfsıssıhha Kurulu engel koymuş oldu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi(SES) yaptığı açıklamada karara tepki gösterdi.

SES’ten yapılan açıklama şöyle;

‘’Hastanelerde yoğun olarak sosyal mesafe gözetilmeden hasta kuyrukları yaşanmaktadır. Hatta İzmir’de açık alanlarda maskesiz kalabalıklar dolaşırken, gecesini gündüzüne katarak Covid 19 ile mücadele eden sağlık emekçilerinin sosyal mesafe kurallarına uygun hak arama mücadelesi ve sağlıkta şiddete karşı basın açıklamaları, eylem ve etkinliklerinin engellenmesi amacıyla İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından yalnızca Sağlık Kuruluşları için eylem yasağı getirilmiştir.

Bu karar sağlık emekçilerinin özlük haklarının gaspına ve sağlıkta şiddete karşı eylemlerinin yapılacağı gün alınmış, amaç sendikal eylem ve etkinlikleri yasaklamaktır.

Keyfi alınan bu karar açıkça hukuka aykırıdır. Derhal iptal edilmelidir.’’

Editör: Haber Merkezi