İzmir'de dün gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artırarak saatteki hızı zaman zaman100 kilometreye ulaşan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Fırtınanın saatteki hızı Narlıdere'de 111, Karaburun'da, Foça ve Urla'da 100, Tire'de 93, Güzelbahçe'de 79, Konak'ta 98 ve Karşıyaka'da 76 kilometre olarak ölçüldü. Fırtına nedeniyle kent genelinde 33 ağaç devrilirken, Menderes, Tire, Karaburun ve Foça'da ise birer çatı uçtu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye, Fen İşleri, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri devrilen ağaçlara, uçan çatılara müdahale etti. Ekipler, Konak, Narlıdere, Buca, Karşıyaka ve Balçova'da yollarda, parklarda ve tramvay güzergahında devrilen ağaçları kaldırarak trafiğin ve yaya yolunun açılmasını sağladı. Rüzgarın özellikle güney-güneybatı yönünden kuvvetli fırtına şeklinde esmesi nedeniyle Karşıyaka Yelken Kulübü'nün olduğu bölgede deniz yükseldi. İtfaiye ekipleri tramvay hattının sudan etkilenmemesi için tahliye işlemi yaptı.

METEOROLOJİ UYARDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İzmir'de kuvvetli rüzgar ve fırtınanın bu gece ve yarın da devam edeceği bildirildi.  Açıklamada, "İzmir il genelinde yüksek kesimleri başta olmak üzere batı ve güneybatı yönlerden saatteki hızı 60-90, yüksek kesimlerde yer yer saatteki hızı 100  kilometrenin üzeri tam fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Kuvvetli rüzgar, fırtına ve tam fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.


DHA

Editör: Haber Merkezi