Bornova'da otluk ve makilik alanda yangın çıktı. Helikopterlerin de müdahale ettiği yangın, kısa sürede kontrol altına alındı. Yangın, saat 15.00 sıralarında Homeros Vadisi yakınlarındaki otluk ve makilik alanda başladı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangını görenler, itfaiye ve orman ekiplerine haber verdi. Bölgeye itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 helikopter, 5 arazöz ve 1 iş makinesi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesinin ardından alevler kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

​'SÜREKLİ YANGIN ÇIKIYOR'

Mahalle sakinlerinden Hakan Kabadayı (30), "Alevleri görünce tedirgin olup, itfaiyeyi aradık. Bu bölgede sürekli yangın çıkıyor" dedi. Yangına şahit olan Adem Demir (34) ise "Baktığımızda alevleri gördük ve itfaiyeye haber verdik. Onlar da kısa sürede müdahale ederek yangını söndürdü" diye konuştu. Yangının çıkış nedeni ise araştırılıyor.

MENDERES'TE ORMAN YANGINI

Öte yandan Menderes'te de ormanlık alanda yangın çıktığı bilgisine ulaşıldı. Yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesinin sürdüğü belirtildi. Menderes'in Çamönü mevkiinde, saat 15.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanı görenler, yangını orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, 2 helikopter ve 1 uçakla havadan, 6 arazöz ve 3 dozerle ise karadan müdahaleye başladı. 

KEMALPAŞA'DA ORMAN YANGINI

Kemalpaşa'nın Bayrak mevkisindeki ormanlık bölgede, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları gören vatandaşlar, durumu ekiplere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler yangına, 3 helikopter ve 6 arazözle havadan ve karadan müdahale etti. Yangın kontrol altına alındı.

DHA

Editör: Haber Merkezi