ASYA YAŞARİKİZ / İZGAZETE - Alsancak çimlerde oturan gençlere dağıtılan bildirilerde, İngiliz derin devleti sistemini rumilik, darwinizm ve homoseksüellik üzerine bina etmiştir ifadesinin yanı sıra "homoseksüellik iknayla vazgeçilebilir, bir ahlaksızlıktır, iğrençliktir. Hormonal ya da genetik değildir. Tüm dinlerde yasaklanmıştır" gibi nefret söylemleri yer alıyor.

Bildiride ayrıca, makyaj yapan, ince sesli erkek değil, ülkesini, milletini koruyan Atatürkçü delikanlı erkekler istiyoruz yazdığı belirtildi.

Türkiye’nin ilk trans hakları derneği olan Pembe Hayat’ın iletişime geçtiği, bildirilerin dağıtılmasına tanıklık eden bir kişi olayla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: "Yıllar önce Dsm (Amerikan Psikiyatri Birliği’nin “Mental Bozuklukların Diagnostik ve İstatistik Kılavuzu”nun İngilizce kısaltılmasıdır. Amerikan Psikiyatri Birliği, 1973 yılında eşcinselliği ruhsal bozukluklar sıralamasından çıkarmıştır.) kitapçığındaki hastalıklar arasından kaldırılmasına rağmen 2018 yılında nasıl hala homoseksüelliğin ’ikna’ ile değişeceğini düşündüklerini anlamıyorum. Bu insanlar bilimden, aşktan çok uzaklar belli ki. Dünya’da LGBTİ+’lerle ilgili çok iyi gelişmeler olurken, evlilikler yasallaşıyorken Türkiye’de hala homofobik tutumlar sergilenmesi ve bu tarz broşürlerin dağıtılması hedef göstermektir. LGBTİ+ler daha ne kadar aşklarını gizlemek zorunda kalacak? Daha ne kadar el ele dolaştıkları için iğrenç bakışlara, nefret söylemlerine maruz kalacaklar? Kimse kimin kimi seveceğine karar veremez. Gökkuşağı hep var olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi