İZ GAZETE- İzmir’de Ramazan ayının ilk günü geride kalırken İzmir ilçe belediyeleri meydanlarda iftar sofraları kurdu, binlerce vatandaşı ağırladı. 

BORNOVA’DAKİ İLK İFTAR YEMEĞİ BÜYÜKPARK’TA

Büyükpark'ta gerçekleşen iftara Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ da eşi Ufuk İduğ ile birlikte katıldı. Ramazan'ın ilk iftarını Bornovalılar ile birlikte yapan Mustafaİduğ, yemeklerin başına geçerek vatandaşa yemekte dağıttı. Kuyruğa giren Bornovalıları tek tek dolaşan Başkan İduğ hekesin Ramazan Ayı'nı kutladı. İduğ, "Bornovalılarla bugün burada olmaktan çok mutluyum. Biz hiç kimsenin yatağa aç girmemesini arzu eden bir yapıya sahibiz. Bunun için de özellikle kimsesiz vatandaşlarımız için elimizden geleni yapacağız. Allah herkesin tuttuğu orucu kabul etsin" dedi. Bornova Belediyesi ve Kızılay işbirliğiyle Ramazan Ayı boyunca gerçekleşecek olan iftar dayanışma yemekleri her gün başka bir mahallede yapılacak.

KILIÇ: ‘RAMAZAN TÜM ÜLKEYE BARIŞ GETİRSİN’

Buca Belediyesi, Ramazan ayının bereketini Bucalılarla paylaştı. Bucalıların Ramazan ayını Türk gelenek ve göreneklerine uygun olarak geçirebilmeleri için ay boyunca ilçenin 47 mahallesinin 59 noktasında iftar sofraları organize eden Buca Belediyesi, 1000 kişilik ilk sofrayı Kasaplar Meydanı’nda kurdu. Buca Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan iftar sofrası yoğun ilgi gördü. Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, ilk iftarını Buca Belediyesi tarafından Kasaplar Meydanı’nda hazırlanan ortak sofrada vatandaşlarla birlikte yaptı. Kılıç, Ramazanın tüm ülkeye dostluk, kardeşlik ve barış getirmesi temennisinde bulundu.

KAYALAR: ‘SOFRAMIZIN BEREKETİ VATANDAŞLARIMIZLA ARTIYOR’

Menderes Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca düzenlenecek iftar sofralarının ilki yoğun katılımla gerçekleşti. Bin kişinin bir araya geldiği iftarda birlik ve beraberlik mesajı verildi.

İlk iftarda yemekler de Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve eşi Aslı Kayalar tarafından dağıtıldı. Vatandaşlarla tek tek ilgilenen Kayalar, yemek için sıraya giren vatandaşlara kendi elleriyle yemeklerden ikram etti. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “ 11 ayın sultanı Ramazan’ın ilk gününde kurduğumuz iftar sofralarında vatandaşlarımızla birlikte oruçlarımızı açtık. Soframızın bereketi vatandaşlarımızla birlikte artıyor. Ramazan ayı boyunca 19 Mayıs Stadı’mız önünde kuracağımız iftar sofralarına tüm halkımızı bekliyoruz. Tüm hemşehrilerime hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

ALBAŞ: ‘VATANDAŞLARIMIZI KUCAKLAYABİLMENİN MUTLULUĞUNU YAŞADIK’

Güzelbahçe’de ‘Mahallemde İftar Var’ programlarıyla vatandaşla bir araya geldi. İlk gün Güzelbahçe’nin en büyük mahallesi Yalı Mahallesi’nde Atatürk Kültür Merkezi Düğün Salonu’nda yemek dağıtımı yapıldı. İftar yemeğine Güzelbahçe Belediye Başkanı Vekili Gizem Albaş, CHP İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Ramazan ayının paylaşımın ve birlikte olmanı en güzel ayı olduğunu söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Gizem Albaş, “İftar sofrasında, belediye olarak vatandaşlarımızı kucaklayabilmenin mutluluğunu yaşadık. Bu sene Belediyemiz her mahallede iftar sofrası kuracak. Geçtiğimiz yıllarda tek bir yerde iftarımızı açıyorduk. Bu yıl her mahallede yapıyoruz. Biz mahallelimize misafir oluyoruz, yemeğimizi paylaşıyoruz” dedi. Ramazan ayı boyunca belediye kendi imkânlarıyla her mahallede en az 500 kişiye iftar yemeği verecek.

Editör: Haber Merkezi