Ankara asfaltı üzerindeki geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde, bugün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Bahçedeki hurdalık malzemelerin henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladığı jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirildi. Ayrıca fabrika işçileri işletmeden tahliye edildi.

Yanıcı malzemelerin fazlalığı sebebiyle yükselen dumanlar, şehrin birçok noktasından da görüldü. Ekipler, yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı. Fabrikanın bahçesindeki hurda malzemeler ile alevlerin sıçradığı idari ofis kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.  

'ZARAR YAKLAŞIK 2 MİLYON LİRA'

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yanan geri dönüşüm fabrikasının sahibi Ali Mete Alkoç, "Tahminimizce yangın, parlak malzemelerin alev almasıyla çıktı. Personelimizde bir şey olmaması teselli oldu. Gelen ham madde tamamen yandı. Ofisimiz kullanılamaz hale geldi. Elektrik ve su tesisatı da kullanılamaz hale geldi. Kullanmak için aldığımız araçları kurtardık. 2 milyon lira civarında hasarımız var" dedi.

Çalışanlardan İbrahim Akdemir ise "Birden duman çıkmaya başladı. Söndürmeye uğraştık ama olmadı. Yangını içeride söndürmeye çalıştık. İlk müdahaleyi biz yaptık. Önünü alamayınca çok büyüdü" dedi.

DHA

Editör: Haber Merkezi