İZ GAZETE- İzmir'de perküsyon çalarak geçimini sağlayan müzisyen Mehmet Mert El, geçim sıkıntısı sebebiyle canına kıydı.

İzmir Müzisyenler Derneği tarafından yapılan açıklamada El'in 1 yıldır işsiz olduğu ve bir süredir psikolojik olarak sıkıntı yaşadığı bir döneme girdiği ifade edilirken, "Yaşamını dönüştürmek, değiştirmek, daha iyi bir insan olmak için çaba harcayan, kendisiyle uğraşan, dayanışmacı ve paylaşımcı, özverili ve fedakar, emekçi bir dostumuzdu. İzmir Müzisyenler Derneği'nin toplumsal dayanışma etkinliklerine gönüllü gelirdi, yoksul insanlar, mülteciler, çocuklar, depremzedeler için yürüttüğümüz yardımlaşma faaliyetlerinde eşya taşır, dağıtımlara yardım eder, gönlünden ve yüreğinden verirdi. Bizim için çok büyük bir kayıp. Çok üzgünüz" denildi.

'SEVGİLİSİYLE SORUNLARI OLDUĞU İÇİN İNTİHAR ETTİ BİLGİSİ DOĞRU DEĞİL'

İzmir Müzisyenler Derneği'nin açıklamasının tamamı ise şu şekilde:

"Sevgili yol arkadaşımız, dostumuz, canımız, üyemiz, perküsyon çalarak geçimini sağlayan müzisyen Mehmet Mert El , bugün 17.30 sularında maalesef canına kıydı. Evindeki doğalgaz borularına kendini asarak intihar etti. Dernek yöneticilerimiz saatlerdir cenazenin kaldırılma işlemleri için evinin önünde beklemekteler. Adli Tıp, savcılık ve emniyet görevlileri henüz ayrıldılar. Izmir Büyükşehir Belediyesi Cenaze aracı cenazeyi otopsi yapılmak üzere Bayraklı Adliyesi'ne götürdü.

Sosyal medyaya yansıyan "Sevgilisi ile sorunları olduğu için intihar etti" bilgisi doğru değildir.

Yaklaşık 1 yıldır işsiz olan arkadaşımız, bir süredir psikolojik olarak sıkıntı yaşadığı bir döneme girmişti.

Yaşamını dönüştürmek, değiştirmek, daha iyi bir insan olmak için çaba harcayan, kendisiyle uğraşan, dayanışmacı ve paylaşımcı, özverili ve fedakar, emekçi bir dostumuzdu. İzmir Müzisyenler Derneği'nin toplumsal dayanışma etkinliklerine gönüllü gelirdi, yoksul insanlar, mülteciler, çocuklar, depremzedeler için yürüttüğümüz yardımlaşma faaliyetlerinde eşya taşır, dağıtımlara yardım eder, gönlünden ve yüreğinden verirdi. Bizim için çok büyük bir kayıp. Çok üzgünüz.

Acı ve ve zor günler yaşıyoruz. Psikolojik olarak çok büyük travmalarla yüzyüze kaldığımız bir dönemde ayrıca ekonomik zorluklar ve işsizlik de üstüne tuz biber ekmekte. Elimizden geldiğince birbirimize destek olmak, manevi anlamda da birbirimizin yanında durmak, kuru ekmeği, dostluğu, sevgiyi paylaşmak, birbirimize moral ve güç vermek zorundayız.

Ailesine, sevdiklerine ve müzisyen camiasına başsağlığı diliyoruz."

Editör: Haber Merkezi