İzmir'de bir tütün fabrikasında faaliyet gösteren Gıda-İş üyesi işçiler, sendikal haklarının tanınması için vardiyalarda iş bırakıyor.

Edinilen bilgiye göre sürgün edilmek istenen 13 işçi, bunu kabul etmemeleri üzerine işten çıkarıldı. B vardiyasındaki işçiler, işten çıkarılan arkadaşları için bütün bölümlerde işi durdurdu. Gelen vardiyalar da üretim yapmama kararı aldı.

İşçiler, işten çıkarılan 13 işçinin tamamı işe iade edilene ve bu konuda açıklama yapılana kadar üretim yapmayacaklarını kaydetti.

İşçilerin eylemi sırasında “İş, ekmek, özgürlük”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Sendika hakkımız, söke söke alırız” atıldı.

Gıda-İş Ege Bölge Temsilcisi Ufuktan Öden, fabrika önünde tel örgülerin ardından işçilere seslendi.

“İŞÇİLER İŞE İADE EDİLENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Öden, “Arkadaşlarımızın işiyle, ekmeğiyle oynamalarına göz yummayalım. Arkadaşlarımızı işten atanlar suç işliyor. Neymiş, farklı bir projede görevlendiriliyorlarmış. Buradan 100 kilometre öteye çocuğumuzu çoluğumuzu evimizi bırakarak işe gitmek mümkün mü? Her şey insanca yapılsın istiyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Bu meşruluğumuzdan ve haklılığımızdan vazgeçmeyeceğiz. Güçlerimizi birleştireceğiz. Bu fabrika işçilerin ekmek yeridir. Bizi kolaylıkla buradan atamazlar” dedi.

“Bizler sendikalı olarak toplu iş sözleşmeli, iş güvenceli çalışmak istiyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Öden, mücadeleyi büyüteceklerini vurguladı. İşten çıkarılan işçiler için açıklama beklediklerini söyleyen Öden, işçiler işe iade edilene kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Öte yandan içerideki işçilere destek vermek için fabrika önünde giden işçiler, içeri alınmadı. İçerideki işçiler kapı önüne gelip "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attı. İşçiler, güvenlik önlemlerini aşarak içeri girdi. Fabrikada bekleyiş devam ediyor.

İŞÇİLER SABAH DA ÜRETİMİ DURDURMUŞTU

20 gün önce işe başlayan ve atık alanında çalışan işçi Durmuş Muhammed Bakır'ın bu sabah işten atıldığının öğrenilmesi üzerine işçiler iş bırakmıştı. Eylemden 15 dakika sonra amirler açıklama yaparak Bakır’ın işe geri alındığını duyurmuştu.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi