Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimi Doğan Yıldırım’ın hastane WhatsApp grubunda, doktorlara yollladığı talimatlarda hemşireler için skandal ifadeler yer aldı. 

Yıldırım, hastanenin 'Covid servis ekibi' isimli Whatsapp grubundan doktorlara, Siz doktorlar hemşirelerin komutanısınız, arkadaşı değil. Emredeceksiniz ve yapacaklar, hastaların battaniyesi eksik, çarşafı yırtık, yastığı yok.” ifadelerini kullanarak mesaj yolladı. 

İşte o mesajlar: 
 

TÜRK HEMŞİRELER DERNEĞİ İZMİR ŞUBESİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Bu skandal ifadelerin ortaya çıkması üzerine Türk Hemşire Derneği İzmir Şubesi'nden açıklama geldi. 

"Doğan Yıldırım’ın “BAŞHEKİM” vasfi ile bulunduğu kurum WhatsApp grubunda dile getirdiği, yönetim zafiyetini ve yönetimdeki başarısızlığını kanıtlar nitelikteki “hastaların battaniyesi eksik, çarşafı yırtık, yastığı yok” ifadelerinde yer alan sorunları, “hemşirelik bakımı sıfır” diyerek meslektaşlarımıza yüklemesini, insanı ve hemşirelik mesleğini değersizleştirmeye yönelik ithamlarını kabul etmiyoruz" denilen açıklamada, "Doğan Yıldırım’ın aynı grupta, bir hastane çalışanına yönelik hakaretlerinin yer aldığı, hastane çalışanının çalışma yerini hekimlerin oylamasına sunduğu, Pandemi döneminde sağlık çalışanlarına sağlanan konaklama imkanını hekimler lehine manupüle ettiğine dair kanıtların yer aldığı yazışma kayıtları da elimizde mevcuttur. Doğan Yıldırım’ı bir başhekime, bir hekime, bu ülkenin üniversite mezunu bir vatandaşına yakışmayacak ifadelerini ve yaklaşımını kınıyoruz" denildi.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Açıklamada ayrıca, "COVID-19 ile mücadele sürecini sırtlayan biz hemşireler, hayata tutunmak ve de hayatta kalabilmek adına ne zaman biteceğini bilmediğimiz, bu pandemi sürecinde oldukça zorlu ve yıpratıcı bir mücadele verirken bir taraftan da yönetim baskısı altında eziliyoruz. Kötü yönetimden kaynaklanan sorunların çözümünden ziyade, çalışanlara mobbing uygulanıp yaşanan sorunların örtülmesine çalışılırken; sağlık hizmetlerinin bel kemiği olan ve gece gündüz adeta soluksuz çalışarak toplumumuzun hak ettiği kaliteli ve nitelikli sağlık hizmetini sunmaya ant içmiş biz hemşireler; her geçen gün artan ve sistematik hale gelen etik ilkelerden uzak, profesyonellik dışı uygulamalarla şiddete maruz kalıyoruz. Yönetici şiddetinin benzer üzücü örneklerinin daha önce de yaşandığı bu süreçte; görünen o ki aynı anlayış ile benzer olaylar yaşanmaya devam edecektir. THD olarak gerekli girişimlerde bulunulduğumuzu, hiçbir hukuksal mücadeleden kaçınmayacağımızı bildiriyor, tüm meslektaşlarımıza bu ve bu gibi olayların olayın takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Editör: Haber Merkezi