CHP liderinin kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Eşrefpaşa semtinde yaşadığı eve giderken bir kaza geçirdi. Yokuşu çıkarken dengesini kaybeden Celal Kılıçdaroğlu, düşerek ayağını kırdı. 

Komşuları tarafından Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan CHP liderinin kardeşinin ayağı alçıya alındı. Ayrıca Kılıçdaroğlu'nu tedavi eden doktor, bir buçuk ay boyunca ayağının üstüne basmaması gerektiği yönünde uyarıda bulundu.  

Ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu'a kendisine sahip çıkmadığı için sitem eden Celal Kılıçdaroğlu, "Bugüne kadar hiçbir yardımı olmadı, hiç bir zaman. Bir kişiye sahip çıkmayan 80 milyona nasıl sahip çıksın?" dedi.  

İzmir'de tek başına yaşamını sürdüren Celal Kılıçdaroğlu, ev sahibi ve komşularının kendisine sahip çıktığını belirterek şunları söyledi: "Benim ev sahibim var, Allah ondan razı olsun, bana evini verdi, yuvasını açtı. Komşularım da bana sahip çıktı, ev sahibim de sahip çıktı. Ben soruyorum Kemal Kılıçdaroğlu sen neredesin?" 

Celal Kılıçdaroğlu'nun hastaneye getiren komşusu Mehmet Turan da, Kemal Kılıçdaoğlu'nun öz kardeşine sahip çıkmamasına sitemde bulundu. 

Turan, '"Bir hayvanseverin bile, hayvanlara gösterdiği ilgi ve alakayı bir insana göstermiyorlar. Şu anda bu adamın yattığı yeri bir görseniz; bir insan orada yaşar diye sorarsınız." dedi. Doktorun bir buçuk ay rapor verdiğini belirten Turan, "Doktor bir buçuk ay ayağının üzerine basmayacaksın dedi. Tuvalet alt katta. Bu adam tuvalete nasıl gidecek?" diye sordu. "Kılıçdaroğlu kardeşine sahip çıkmasa da, Allah'ın izniyle biz sahip çıkacağız." diyen Turan, "Kemal Kılıçdaroğlu'na, bir şey demiyorum. Gelsin kardeşinin yattığı yeri görsün. Aynı karından, aynı anadan doğmuş ve aynı babadan olmuşlardır. İnsanlık bunu mu gerektirir, insanlığın ölçüsü bu mudur" şeklinde konuştu.  

Celal Kılıçdaroğlu'nun yaşadığı evi de gösteren Mehmet Turan, Kılıçdaroğlu'nun mutfağını göstererek, "Onlar bunları gördükleri zaman her gün sultan sofraları kurup yiyip içtikleri için hiç utanmayacaklar mı?" dedi.  CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Sen yaşayabilirsen burada bir gün, gel bana ne dersen de. Yaşayamazsın. Buraya girmezsin bile, girsen de gösteriş için. Adalet için yürüyorsun İstanbul'dan Ankara'ya kadar, senin adaletin bu kadar mı?" şeklinde konuştu. 

Yattığı odasından Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Celal Kılıçdaroğlu ise "Şu anda yaşadığım yeri Kemal Kılıçdaroğlu görsün, ben burada onurum gururum ve haysiyetimle yaşıyorum" diye konuştu. 

  

Editör: Haber Merkezi