İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Başkanı Muhteber Çolak, 17 Şubat  ve 18 Şubat tarihlerinde İzmir'de Aile Sağlığı Merkezlerinin grev yapacağını duyurdu. 

Greve ilişkin yapılan açıklamada, “1 Temmuz'da yürürlüğe giren “aile hekimliği ödeme ve sözleşme yönetmeliği “ne yazık ki aile hekimliği sistemin de yaşanan sorunlara çözüm getirmedi.  Yönetmelik mevcut durumu daha da kötüleştiren ve aile hekimlerini sürekli baskı ve cezalandırma ile tehdit eden maddelerle dolu. Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden bu yana aile hekimliği dernekleri, Sendikalar tabip odaları bu yönetmeliği kabul etmediğimizi sağlık bakanlığına ilettik. Bunun için görüşmeler yaptık. Görüşmeler sonuç vermediği için hak arama mücadelemiz devam ediyoruz. Bu kapsamda AHEF ve sağlık iş kolunda örgütlü   sendikaların kararına uyarak bir kez daha ceza yönetmeliğini kabul etmediğimizi bakanlığa duyurmak için  17-18 Şubat tarihlerinde bütün Türkiye ‘de AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE GREV YAPIYORUZ” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca vatandaşa çağrı yapılırken, “Birinci basamakta temel hedef daha sağlıklı bir toplum için koruyucu sağlık hizmeti vermektir. Bizler de sağlıklı bir toplum için çalışırken kendi sağlığımızı da korumak istiyoruz. Bunun için uygulanabilir ve genel mantığı cezalandırma üzerine kurulmuş bir yönetmelik değil, bilimsel verilerle hazırlanmış ve iş barışını bozmayan yasal düzenlemeler istiyoruz. Bu nedenle bütün hastalarımızdan 17 -18 Şubat tarihlerinde yapacağımız greve destek olmalarını istiyoruz” denildi.

GREV KARARI VEREN SENDİKALAR ŞU ŞEKİLDE SIRALANDI:

İZAHED: İZMİR AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ

BDS: BİRİNCİ BASAMAK BİRLİK VE DAYANIMA SENDİKASI

AHESEN:AİLE SAĞLIĞIN ÇALIŞANLARI SENDİKASI

GENEL SAĞLIK İŞ

SES İZMİR ŞUBA

TAHUD:TÜRKİYE AİLE HEKİMLERİ UZMANLIK DERNEĞİ

AHEF:AİLE HEKİMLİĞİ FEDERASYONU

İZASED:İZMİR AİLE SAĞLIĞI ÇALIŞANLARI DERNEĞİ

Editör: Haber Merkezi