Gizem TABAN/İZGAZETE- İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet’in 98’inci yıldönümü kutlamaları İzmir Valiliği önünde Tebrikat Töreni ile başladı, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törenle devam etti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, alandaki vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Törene, İzmir Milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. Programda; dans gösterileri, şiir dinletileri ve geçit töreni gerçekleşti. Tören, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim mesajının okunmasıyla başladı. Ardından ise İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Törenin ardından ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘YAŞAM KALİTESİ YÜKSEK BİR KENT HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ’
Törende konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Cumhuriyetimiz ilanının 98. yıldönümü milletçe büyük bir gurur ve coşkuyla kutladığımız bu anlamlı günde İzmirli hemşerilerim başta olmak üzere tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve şükranla anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin emekleriyle, birlik ve düşünceleriyle, fedakarlıklarıyla büyütüp bugüne getiren devlet büyüklerimizi ve güzide insanlarımızı da şükranla yad ediyorum. Bildiğimiz gibi Türk milleti, kendisine dayatılan esaret, küçültme ve dağıtma senaryolarını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk yüksek bir fedakarlık, azim ve inançla, destansı bir mücadele sonucunda İstiklal Savaşını kazanmış, yeni kurulan devleti Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Cumhuriyet rejimi, aziz milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çağdaş, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme idealinin temel dayanağı olmuştur. Şüphesiz ki Cumhuriyet’in yalnız kurum ve kurallarla yaşatılamayacağını, bunun ancak yönetenlerin ve yönetilenlerin sorumlu bireyler olarak görev ve yükümlülüklerini yerine getirimleriyle tam manasıyla olacağını hepimiz biliyoruz. Bu bağlamda İzmir ilimize baktığımızda bu görev yükümlülükler konusunda daima sorumlu davrandığını ülkemizin gelişmesine paralel olarak İzmir ilimizin büyük bir gelişme ve ilerleme kaydettiğini memnuniyetle ifade ediyoruz. Özellikle son yıllarda gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlerle birlikte idari bakımında alınan önlemler yapılan iyileştirmeler ve sağlanan kolaylıklarla İzmir’in ülkemizin sosyo-ekonomik yapısı içindeki payının her geçen gün artmakta olduğunu görüyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları yerel yönetimler, meslek kuruluşları, STK’lar, sanayici ve iş adamları, yani ilin tüm dinamikleri olarak hepimizin faaliyetleri ile İzmir’in yaşam kalitesini yüksek bir kent haline getirmeye çalışıyoruz. İzmir’in gelişme trendini sürekli kılacak önemli yatırım ve hizmetleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.  

NİCE 98 YILLARA’
Törenin ardından açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Bu sene çok daha coşkuluydu. Vatandaşın katılımı da çok daha güçlüydü. Çok mutluyuz, çok gururluyuz. 98 yıl, dile kolay… Nice 98 yıllara inşallah” dedi.

FENER ALAYI VE SILA KONSERİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı programı kapsamında Saat 20.15’te Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp Gündoğdu Meydanı’na sona erecek Fener Alayı gerçekleşecek. Saat 20.30’da Ünlü Sanatçı Sıla, Gündoğdu Meydanı’nda sahne alacak.

Editör: Haber Merkezi