Seçimlerin ardından görev başına gelen belediye başkanları seçim döneminde vermiş olduğu sözleri tutmaya başladı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde, İzmir Belediyeleri ve HAYTAP sokak hayvanları için önemli bir çağrıda bulundu. Yapılan açıklamalarda, bina, müstakil ev ve site gibi ikamet edilen hanelerin kapı girişlerine, işyerlerinin önlerine koyulacak bir kap suyun hayvanlarının yaşamı için hayati önemine dikkat çekildi.

HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) ile ortak çalışmayla yürütülen uygulama ile başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Konak Belediyesi, Foça Belediyesi, Dikili Belediyesi,Bayraklı Belediyesi, Menemen Belediyesi, Selçuk Belediyesi, Torbalı Belediyesi, Güzelbahçe Belediyesi, Balçova Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve Menderes Belediyesi kentin işlek noktalarındaki bilboarlara ve otobüs duraklarına "1 Kap Su 1 Kap Mama", "Satın alma, Sahiplen" afişleri astı, sosyal medya hesaplarından da vatandaşlarına sokak hayvanları için vatandaşlarına çağrıda bulundu.

"FARKINDALIK ÇOĞALMALI"

Uygulamadan memnuniyetini dile getiren Haytap İzmir İl Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesi , Konak, Karabağlar,Balçova, Foça, Dikili, Güzelbahçe, Selçuk, Torbalı, Balçova, Bayraklı, Menemen ve Menderes Belediye Başkanlarımıza ve ekiplerine dilsiz dostlarımız adına çok teşekkür ediyoruz. Olağan koşullarda bir hayvan susuzluğa en fazla 8 saat dayanabiliyor. Bu aşırı sıcaklarda bir damla su, bir kap mama onlar için yaşam demek. İzmir yaşam hakkını en çok sahiplenen illerden. Tüm kent sakinlerinden bu hayati çağrıya kulak vermelerini rica ediyoruz. Beklentimiz tüm il ve diğer ilçe belediyelerinin de bu projeye dahil olmaları ve farkındalığı çoğaltmaları. "dedi.

Editör: Haber Merkezi