İZ GAZETE- İzmir Barosu, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'ne ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, darbe teşebbüsünde bulunan gerici zihniyet gibi darbe teşebbüsünü fırsata çevirmeye çalışan siyasi iktidar da eleştirilirken, "İzmir Barosu olarak demokrasiden, hukuk devletinden ve laiklikten yana sürdürdüğümüz mücadelemizi ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık dönemde daha kararlı şekilde sürdürmekteyiz. Artık süreç ülkemizin demokratik kurumlarının yeniden inşasıdır ve ülkemizde darbelere, darbe teşebbüslerine, bunlardan medet umanlara ve faydalananlara yer olmayacaktır" mesajı verildi.

Açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

Türkiye’nin aydınlık yarınları ancak demokrasinin, hukuk devletinin ve laikliğin korunması ile mümkündür. Darbeler ve darbe teşebbüsleri Türkiye’yi daha da karanlığa sürüklemektedir.

15 Temmuz gerici darbe teşebbüsü kadar gerici zihniyeti ile toplumu dizayn etmek için darbe teşebbüsünü fırsata çevirmeye çalışan siyasi iktidar da ülkemizin demokratikleşmesi yolundaki en büyük engeldir. 
 
15 Temmuz gerici darbe teşebbüsü ve sonrasındaki süreçte siyasi iktidarın ülkeyi OHAL KHK’leri ile yönetmesi sürecinde demokratik kurumlar ve toplumsal muhalefet yıkıma uğratılmak istenmiştir.

Başta yargı erki olmak üzere devletin tüm kurumları işlevsizleştirilmiş; niteliğe, liyakate önem vermeyen kesimler devlet kademelerinde söz sahibi olmuşlardır.

İzmir Barosu olarak demokrasiden, hukuk devletinden ve laiklikten yana sürdürdüğümüz mücadelemizi ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık dönemde daha kararlı şekilde sürdürmekteyiz. Artık süreç ülkemizin demokratik kurumlarının yeniden inşasıdır ve ülkemizde darbelere, darbe teşebbüslerine, bunlardan medet umanlara ve faydalananlara yer olmayacaktır.
 
Ülkenin genel veya yerel yönetiminde seçmen iradesini hiçe sayan her türlü askeri veya sivil darbenin karşısında, demokratik laik hukuk devletinden yana taraf olma kararlılığıyla 15 Temmuz gerici darbe teşebbüsünde yaşamlarını yitiren tüm yurttaşlarımızı saygı ile anıyoruz.

Editör: Haber Merkezi