İzmir Barosu’nun düzenlediği bu sertifika programı Universidad Carlos III De Madrid’den akreditasyonu alan Türkiye’deki ilk ve tek eğitim programı olma özelliğini taşıyor.

24 Haziran 2016 günü İzmir Barosu’nda gerçekleştirilen protokol imza töreninde bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, göreve geldiklerinden bu yana staj döneminden başlayarak mesleki eğitime büyük önem verdiklerini dile getirdi. Meslektaşlarımıza yönelik farkındalık yaratacak programlar düzenliyoruz diyen Özcan eylül ayında gerçekleştireceğimiz bu çalışma da uzun süren bir hazırlığın sonucu dedi. Av. Aydın Özcan, sertifika programının Universidad Carlos III De Madrid’den akreditasyon alan Türkiye’deki ilk ve tek eğitim programı olduğunu vurguladı.   

Programa katılanlar Avrupa Birliği tarafından tanınan sertifika almaya hak kazanacaklar.

Konusunda dünyaca ünlü uzman ve akademisyenlerin katılımıyla 24-25 Eylül 2016 günlerinde İzmir Barosu’nda düzenlenecek olan sertifika programına avukatlar, hukuk müşavirleri, stajyer avukatlar, hukuk fakültesi öğrencileri, herhangi bir lisans bölümünden mezun olup da ulusal ve/veya uluslararası şirketlerde sözleşme hazırlama ve tecrübe sahibi olmak isteyenler katılabilecekler. Sertifika Programına katılanlar Avrupa Birliği tarafından tanınan Universidad Carlos III De Madrid onaylı sertifika almaya hak kazanacaklar.

Uluslararası Sözleşmeler, Tahkimin Yargılaması (Tahkim yeri, tahkim dili, tahkime uygulanacak hukuk seçimi, tahkim şartının hazırlanması), Enerji Tahkimi, İnşaat Hukuku Uyuşmazlıkları, Hakem Kararlarının Tanınması ve Tenfizi ve Deniz Ticareti konularını kapsayan programın amacı katılımcılara Uluslararası Tahkim, Uyuşmazlık Çözümü alanında eğitim vermek olacak.

Çalışmanın İzmir Barosu ve Universidad Carlos III De Madrid dışındaki bir diğer bileşeni ise merkezi Londra’da olan ve tanınmış üniversitelerin işbirliği ile dünya çapında eğitimler veren STN Global Executive Management Ltd.Kurum, ulusal ve uluslararası uyuşmazlıkların alternatif çözüm yolları, yabancı unsur içeren sözleşmelerin hazırlanması ve uygulanması, yatırım uyuşmazlıkları alanında eğitim veren, akademisyen ve pratisyenleri bir çatı altında topluyor.

Editör: Haber Merkezi