İZ GAZETE - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 02.09.2019 tarihinde yapılacak olan Adli Yıl açılış törenine İzmir Barosu katılmayacak. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Yargıtay'ın davetine teşekkür ederek davete Baro olarak katılmayacaklarını duyurdu. 

'Bir kişi rahatsız olduğu için, Türkiye Barolar Birliği Başkanının adli yıl açılış törenlerinde konuşma yapmasının önüne geçmek amacıyla yasa değişikliği yapanların salonlarında, avukatları dinleyici olarak törene çağırmanızı ancak naiflik olarak adlandırabiliyoruz.' denilen açıklamada, yargının halktan koptuğu, hiçbir canlıya yaşam hakkı tanımadığı ve yargının 'hayalleri avukatsız bir yargı' olduğu ifadeleri yer aldı. 

"BİZE KALIRSA SİZ DE O SALONA GİTMEYİN"

Özkan Yücel imzalı yapılan açıklamada yüzlerce yargı mensubunun tutsak olduğuna dikkat çekilerek şu değerlendirmede bulunuldu; "Bize kalırsa, siz de o salona gitmeyin. Çünkü yapacağınız konuşmada muhtemelen, yargının bağımsızlığından ve tarafsızlığından bahsedeceksiniz. Hak mücadelesi veren binlerce kişinin cezaevlerinde olduğunu bilmenize rağmen; kişi özgürlüğü ve güvenliğinden, ifade özgürlüğünden, adil yargılanma hakkından, basın hürriyetinden dem vuracaksınız. Kimseden emir ve talimat almadığınızı, hukuktan üstün hiçbir şey tanımadığınızı, üstünlerin hukukunu reddettiğinizi, üstüne basa basa tekrarlayacaksınız. Peki nerede? Yürütmenin başının yaşadığı sarayın salonunda. Bizler, insan haklarının korunduğu ve geliştirildiği, hukukun yok sayılmadığı, yargının siyasi iktidarın güdümünden çıktığı günlerde, tam bağımsız bir yargı teşkilatının ev sahipliğinde yapılacak bir törene katılımı, savunduğumuz değerlere daha uygun görüyor ve bu günü umutla bekliyoruz. Biz avukatlar, yargı bağımsızlığı için tarih boyunca mücadele ettik. Yeni adli yılda da bağımsızlığımızdan aldığımız güç ve tarihimizden gelen kararlılıkla bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Halkın zerre kadar güven duymadığı bir yargı sisteminin parçası olmamak için sizlerin de “kendinizi özgürleştirmenizi” temenni ederiz. Saygılarımızla."