Adana’da 18 yaşındaki Suriyeli Ali Hemdan’ı öldürmekle suçlanan polisin yargılanmasına başlandı. Avukat Tugay Bek, aile ve görgü tanıkları üzerinde baskı olduğunu, polislerin delil karartmaya çalıştığını söylerken mahkemeye İzmir Barosu da katıldı. 

Suriye uyruklu Mülteci Ali El Hemdani'yi vurarak ölümüne sebep olan polis memurunun Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan yargılamasına İzmir Barosu da katıldı.

İzmir Barosu'ndan yapılan açıklamada; ''İktidarın baroların yapısını değiştirmeye çalışmasının en temel nedeni hiç kuşkusuz kadına yönelik şiddetten, işkenceye, çocuk istismarından çevrenin talanına kadar baroların sürdürdüğü hukuki mücadele. Bu mücadelenin bir örneği de Adana’da yaşandı.'' denildi. 

İzmir Barosu adına duruşmaya katılan Av. Ayşegül Karpuz, “Kolluğun bugüne kadar sokaktaki hukuka aykırı yakalama işlemlerinin cezasız bırakılması, denetlenmemesi bugün bir mülteci çocuğun yaşam hakkı ihlaline sebebiyet vermiştir. Bu cezasızlık politikası karşında bu davanın asli takipçisi barolardır” diyerek katılma talebinde bulundu. 

Baro, 13 Kasım 2020 tarihine ertelenen duruşmayı takip etmeye devam edeceklerini belirtti. 

Editör: Haber Merkezi