İZ GAZETE - Yargıtay kendisine şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan eşi Hasan Karabulut’u öldüren ve bunun sonucunda 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Çilem Doğan’ın cezasını onadı.

Kararın ardından Çilem Doğan’ın tekrar cezaevine girmesinin önü açıldı. Yargıtay’ın kararına tepki gösteren İzmir Barosu ise, ‘’ İzmir Barosu olarak Çilem Doğan'ın yanındayız ve tek bir kadının kirpiği yere düşmeyene dek mücadele etmeye devam edeceğiz’ dedi.

Baro’dan yapılan açıklamanın tamamı şöyle;

Hayatta kalmak için devletin tüm kurumlarının kapısını defalarca aşındırmış, her seferinde eli boş dönmüştü. Sonunda kendi canını korumak için meşru savunmada bulunan Çilem Doğan, yargılama sonucunda 15 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

Gece dışarı çıkmayı erkeklik onurunu tahrik, takım elbiseyi indirim sebebi sayan "erkek yargı", korunma için defalarca başvurmasına rağmen korunmayan bir kadını, kendi canını korumaya çalıştığı için mahkum etti.

Bu karar, "Erkek adaletten bir şey beklemedik, beklemiyoruz. Biz kadınlar ‘Kirpiğimiz yere düşmesin’ diye omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz." diyen Çilem Doğan'ı haklı çıkardı.

Biz biliyoruz ki Çilem erkek düzende hayatta kalmak için çok çabaladı. Çilem Doğan'a verilen bu ceza öldürülmemek için mücadele eden tüm kadınlara verilmiştir.

İzmir Barosu olarak Çilem Doğan'ın yanındayız ve tek bir kadının kirpiği yere düşmeyene dek mücadele etmeye devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi