Genel Kurula 21 gün kala İzmir Barosu’nda seçim hareketliliği devam ediyor. Avukat Atalay Aksay, bu dönem ilk kez kalabalık bir ekip ile baroyu yönetmeyi vaad ediyor. Kurul sayısını İzmir Barosu üyelerinin ihtiyaçlarına göre arttıracağını söyleyen Avukat Atalay Aksay, Genel Kurul sonrasında kurulların çalışmak isteyen meslektaşlara açık olduğunu, gücü ve sorumluluğu dağıtarak, sinerjiyi arttıracağını, kaliteli hizmeti kalabalık ve uzman ekip ile vereceğini söyledi. Sosyal medya hesabından yayınladığı bildirgesi için; “Özellikle genç avukatların sorunlarını tespit ederek öylece bırakmadık, çözüm yolları da planladık, meslektaşlara çağrım bildirgemizi mutlaka diğer bildirgelerle birlikte okumaları ve kıyaslamalarıdır” dedi.

"ÜTOPİK DEĞİL, GERÇEKÇİ YAKLAŞIYORUZ"

Bildirgede İzmir Barosu’nun rotasını çevireceği ilk beş proje adıyla ayrı bir bölüm oluşturan Aksay, bu dönem ilk hayata geçecek projeyi popüler değil, gerçekçi olarak değerlendirdi. Son dört yılda yaşanacak şehir söylemi ile şehre yönelik artan göçün, taşınmaz fiyatlarına yansıdığını belirten Aksay, “Bizim mesleğe başladığımız dönemde 4-5 senede aldığımız kendi evimizin vadesi, mesleğe yeni başlayan avukatlar için 10-12 seneye çıktı. Avukatlar artık kiracı, üstelik kiralar da plaza kirası. İşte bu gerçekçi bir tespit ve çözüm yaklaşımı. Dokuz bin avukatın gücünü ve avantajlarını kullanıp, çözümleri bu gücün farkında olarak hayata geçireceğiz” dedi. Aksay, bu amaçla örnek alınacak projeler yapan Kayseri Barosu’nu bizzat ziyaret ederek, bitirilen projeleri yerinde gördüğünü, 7 kooperatifi hayata geçiren ve bunları tamamlayan baro başkanlarını ziyaret ettiğini, detayları ve dokümanları incelediğini, yerel yönetimlerle ön görüşmeler yaptığını söyledi.

Bu dönem farklı bir dönem olacağının altını çizen Aksay, “Popüler ve ütopik değil, gerçekçi yaklaşıyoruz. Geçen dönem vaad edilen ve yapılmayan otuz projeyi de yenilerle beraber hayata geçireceğiz. Bu dönem sloganımız 'biz yaparız' olacak. " dedi.

Avukat Atalay Aksay’ın kolektif çalışma ile hizmeti birey olarak her avukata indirgeyeceği kurulları şöyle;

Yerelde Avukat Hakları Kurulu

Kooperatif Alt Komisyonu

İşbirliği Sözleşmeleri Alt Komisyonu

Sürekli Avukatlık Sözleşmeleri Alt Komisyonu

Eğitim Üst Kurulu

Spor İcra Kurulu

Dijital Sistemler ve Entegrasyon Kurulu

Etik Kurul

Haksız Rekabet ile Mücadele Kurulu

Danışma Kurulu

İlçe Temsilcileri Kurulu

Bu dönem farklı bir dönem olacak diyen Aksay, “geçen dönem vaad edilen ve yapılmayan otuz projeyi de yenilerle beraber hayata geçireceğiz, nitekim bu dönem sloganımız “biz yaparız”” dedi. 

Editör: Haber Merkezi