İZ GAZETE- İstanbul'da silahla yaralama suçundan 5 yıl hapis yatıp tahliye olan Abdullah Türkoğlu, aynı olay nedeniyle kendisine tazminat davası açan Öznur Tufan ve İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Servet Bakırtaş'ı öldürdü.

ÇAĞRI YAPILDI

İzmir Barosu Yönetim Kurulu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ekonomik sorunlarımızın çözümü için eylem çağrısı yaptığımız bir zamanda, İstanbul Barosu'na kayıtlı meslektaşımız Av. Servet Bakırtaş'ın uğradığı silahlı saldırıda öldürüldüğü haberiyle sarsıldık.  Avukatlara yönelik önlen(e)meyen şiddet ve saldırılar karşısında, yetkilileri uyarmak ve acil önlem için göreve çağırmak üzere tüm meslektaşlarımıza 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde duruşmalara girmeme çağrısı yapılmasına” karar vermiştir. Tutuklu işler dışında CMK müdafilerine Yönetim Kurulumuzun kararını gerekçe göstererek; özel vekil ve müdafilere de Yönetim Kurulumuzun kararına uyarak duruşmalara girmemeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz. Bir yanda ekonomik şiddet, öbür yanda ölüm; YETER ARTIK! " ifadelerini kullandı.

Baro ayrıca, "Avukatlara yönelik şiddetin sonlandırılması için 07.07.2022 Perşembe günü (yarın) saat 12.30’da Bayraklı Adliyesi C Blok önünde yapacağımız basın açıklaması sonrasında, Bayraklı Adliyesi'nden ek binaya cübbelerimizle yürüyoruz" ifadelerini kullandı. 

EKONOMİK KRİZ İÇİN TOPLANACAKLARDI

Baro, daha önce yaptığı basın açıklaması çağrısında, Kasım 2021’de sunulan “Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi”ndeki yüzde 25 artışın eriyip gittiğini ifade etmiş, CMK ve Avukatlık Asgari Ücret Tarifelerinin güncellenmesi için  81 ilde eş zamanlı olarak toplanılacağını açıklamıştı.

Editör: Haber Merkezi