14. Caz Afişi Yarışması'na Türkiye'nin hemen her yerinden 170 afiş katıldı. 5 afiş şartnameye uymadığı gerekçesiyle diskalifiye edildi. Prof. Dr. Hakan Ertep, Cihangir Elmaskaya, Maksude Kılıç, Kutsal Lenger, Hüseyin Ekinciler, Okan Özgen ve Ayşe Tatari'den oluşan seçici kurul Onur Kula'nın OKCK12 rumuzlu çalışmasını 23. İzmir Avrupa Caz Festivali'nin afişi olarak seçti. Seçici kurul, özel sergileme alan 8 afişin yanı sıra 35 afişi de sergilenmeye değer buldu. Halen İKSEV Web sitesi ve Facebook sayfasında yer alan bu afişler arasından 80M79H rumuzlu afiş esinlenme sınırlarını aştığı gerekçesi ile seçici kurul tarafından diskalifiye edildi. Aynı katılımcının 16M26H rumuzlu çalışması da şartname gereği sergilemeden çıkarıldı.

Bu yıl ilk kez yarışmaya üstün yetenekli çocuklara yönelik eğitim veren Ankara Ümitköy Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi'nin dört öğrencisi sekiz afişle katıldı. Seçici Kurul, Selen Ceyda Kurt (13), Efe Sarp Ünlü (13), Eren Gökdeniz (13) ve Teoman Gülden'e(14)ait sekiz afişin sergilenmesine karar verdi.

Sergileme kazanan afişler 3-19 Mart 2016 tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde caz severlerin izlenimine sunulacak. Birincilik ödülü ve sergilenmeye değer bulunan afişlerin katılım belgeleri ise 23. İzmir Avrupa Caz Festivali'nin açılışında yapılacak ödül töreniyle sahiplerine sunulacak.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi