Gizem TABAN/İZ GAZETE- Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve Kurtarıcısı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’üncü yılında İzmir’de anıldı.

Atatürk’ün, vefatının 83’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen anma töreni Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Saat 08.50 itibarıyla başlayan anma törenine; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Meydan’da bulunan Atatürk Anıtı’na İzmir Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi çelenkleri bırakıldı.

Çelenk bırakma töreninin ardından saat 9’u 5 geçe sirenler çalmaya başladı ve Atatürk için saygı duruşuna geçildi. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından ise Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Türk Bayrakları göndere çekildi. 

9’U 5 GEÇE HAYAT DURDU

57 yıllık hayatına sayısız madalya ve başarı sığdıran, Kurtuluş Savaşı’na önderlik ederek Türk Milleti’nin bağımsızlığını kazanmasını sağlayan, Cumhuriyeti halkına armağan eden, laikliği getiren, kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren ve ömrünü millete adayan Ulu Önder, Gazi, Başöğretmen, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün 83’üncü yılında kentte adeta hayat durdu. İzmir, saat 09.05’te çalan sirenlerle birlikte Ata’sını saygı ve minnetle andı. 

ATA’YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Anma programı kapsamında İzmirliler saat 14.00’da Ata’ya saygı yürüyüşü gerçekleştirecek. İzmirliler, Alsancak Limanı'nda buluşarak Atatürk'ün 350 metre uzunluğundaki dev posterini taşıyarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyecek.

Editör: Haber Merkezi