İhtiyaç sahipleri ile yardımseverler arasında köprü olan ve dayanışma ağını büyütmeye çalışan İz Gazete, ‘Biz Varız’ dayanışma kampanyasını büyütmek için gerçekleştirdiği canlı yayına konuk olan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Bu dayanışmaya biz belediye başkanları olarak da elimizden gelen yardımı yapacağız" diye konuştu.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "İzmir her zaman, demokrasinin özgürlüğün, sevginin, aşkın başkenti olmuştur. Şimdi ise bu kampanyayla birlikte artık dayanışmanın da başkenti. Tunç başkana bunun için teşekkür ediyorum. Halkın bakkalı uzun zamandır devam ediyor ve sizin yayınınızla da artık bütün İzmir duymuş oldu. Biz de belediye başkanı olarak elimizden gelen katkıyı koymaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

'ERZAK YARDIMIMIZ 10 BİNLERE ULAŞTI'

Kılıç, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün 1000 koli bağışlamasıyla birlikte tekrar söz olarak, "Bizim yüreğimiz büyük, biz de aynı şekilde bin koli bağışlıyoruz.

Önce insan diyoruz. Buca'da da son bir haftadır, günlük bin koli dağıtıyoruz. Daha öncede de dağıtıyorduk ama bu kadar değildi, șu an erzak yardımımız on binlere ulaştı. Öte yandan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza da elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Vatandaşlarımızın da refah seviyesini düşürmeden bu süreci atlatacağız" dedi.

'BİZE DE NET BİLGİ VERİLMİYOR'

Buca'da koronavirüs sebebiyle vefat eden vatandaşların sayısı hakkında net bir bilgi sahibi olmadığını ifade eden Kılıç, "Bu konuda bizlere de çok fazla bilgi verilmiyor. Bizim aldığımız harici duyumlara Buca'da 9 vatandaşımızın olduğunu düşünüyoruz. Resmi bir rakam değil ama yaklaşık 600'e yakın karantinada vatandaşımız ve 200 250 civarı da teşhis konulmuş olma ihtimali bulunan vatandaşımız var" dedi.

Kılıç ayrıca, pazar yerlerine gerekli önlemlerin getirildiğini ve pazartesiden cumaya kadar Buca'daki pazar yerlerinin kademeli olarak açık olduğunu ifade etti.

İhtiyaç sahipleri ile yardımseverler arasında köprü olan ve dayanışma ağını büyütmeye çalışan İz Gazete, ‘Biz Varız’ dayanışma kampanyasını büyütmek için gerçekleştirdiği canlı yayına konuk olan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, önümüzdeki günlerde Çiğli Belediye'sinin benzer bir kampanya içerisinde olacağını ifade etti.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Böyle önemli bir zamanda destek olan arkadaşlarımızı kutluyoruz. Biz Varız kampanyası büyük bir coşkuyla sürdü, inşallah daha da uzun sürer. Ricam İzmirliler, Büyükșehir belediyesiyle dayanışma içerisinde olurlarsa biz de halkımıza doğru hizmeti ve ihtiyaç sahibine de gereken yardımları yaparız. Biz Çiğli Belediyesi olarak bu kampanyanın içerisindeyiz ve sonuna kadar destekliyoruz" dedi. Gümrükçü, kampanyaya kendi adına bin koli bağışladı.

'BENZER BİR DAYANIŞMA KAMPANYASI DÜZENLEYECEĞİZ'

Gümrükçü ayrıca, "Geçen ay kendi aramızda toplanarak maaşlarımızı belediyenin sosyal yardım kampanyalarına da bağışladık. Bizim için önemli olan temsil ettiğimiz hakkın kaygısı olmadan yaşaması. Biz de ona gayret ediyoruz. Onun dışında Çiğli 'de yaklaşık 770 haneye sıcak çorba ulaştırıyor ve Büyükșehir hariç 6 bin haneye koli ulaştırdık. Biz de benzer bir dayanışma kampanyası başlatacak ve önümüzdeki günlerde duyuracağız. Pazar yerleri bir problem ama bütün haftaya yayarak bu problemi aştık" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, “Büyükşehir belediyemizin destek verdiği soysal yardım kampanyası başından beri devam ediyor. Bizim burada yaptığımız halkın sağladığı kaynağı en doğru şekilde ulaşmasına aracılık etmek. Bize iletilen her teşekkür için, sizin paranız diyorum. Kendi adıma ikinci pakete 100 paket bağışta bulunmak istiyorum. Belediye ve halktan destek almak istiyoruz. Bütün Karşıyakalıları bu kampanyaya katılmasını isterim.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi