Tam 75 yıldır İzmir’de muhtaç ailelere gıda yardımlarıyla el uzatan,  çocuklara ve gençlere eğitim desteğiyle umut veren İzmir İl Fakirlerine Yardım Derneği (İZFAK), daha çok bağışçıyla daha çok yoksula destek verebilmek için herkese “iyilik çağrısı” yaptı.

1947 yılında İzmir’in önde gelen iş insanları ve kamu yöneticilerinin gönüllü desteğiyle kurulan, Süleyman Ferit Eczacıbaşı, Dr. Behçet Uz, Hasan İkbal, Mazhar Zorlu, İbrahim Sezai Berki, Mehmet Ali Şamlı ve “İzmir Baba” olarak anılan Sancar Maruflu gibi önemli isimlerin başkanlık yaptığı İZFAK, önemli misyonunu yerine getirmek ve daha çok kalbe dokunmak için İzmirlilerden destek bekliyor.  

Günümüz ekonomik koşullarının, İZFAK’ın yardım eline ihtiyaç duyanların sayısının arttırdığını söyleyen İzmir İl Fakirlerine Yardım Derneği Başkanı Bülent Tokalıoğlu, “Yardıma muhtaç insanlara desteğimizi sürdürebilmek için daha çok bağışçıya ihtiyacımız var. Bağışın büyüğü küçüğü olmaz anlayışıyla, herkesi iyilik ailesine katılmaya çağırıyoruz. İyilik yapana huzur, uluştığı yere ise umut verir” dedi. 

Başkan Tokalıoğlu; İZFAK’ın her ay 450 ile 600 arasında yardıma muhtaç aileye erzak yardımı yaptığını bu rakamın Ramazan ve Kurban bayramlarında arttığını ifade etti. Halen 14 üniversite öğrencisine burs desteği verdiklerini, çocuklara kırtasiye, evlenecek gençlere gelinlik ve damatlık yardımı yaptıklarını hatırlatan Tokalıoğlu,  evlerde kullanılmayan giysi ve medikal malzemeleri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak değerlendirdiklerini vurguladı. Tokalıoğlu şöyle devam etti:

“İZFAK’a destek vermek isteyen bağışçılarımız bilmeliler ki, derneğimiz aldığı bağışları son kuruşuna kadar ayni yardım olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. İyilik için iyi insanlar tarafından kurulan ve 75 yıldır aynı heyecanla bu görevini sürdüren İZFAK ailesinin genişlemesi en büyük dileğimiz. pandemi döneminin ardından ağırlaşan ekonomik koşullar, bize gelen yardım taleplerini arttırıyor. Bunlara karşılık vermek ancak bağışçı sayısının artmasıyla mümkün. Bizim için büyük-küçük bağışçı ayırımı yok. Damlaya damlaya göl olur düşüncesiyle, daha çok kalbe dokunmak için daha çok iyiliksever insanı İZFAK’ta buluşmaya çağırıyoruz.”

Tokalıoğlu , İZFAK ailesine bağışçı olarak katılmak isteyenlerin 0530 513 42 64 nolu telefondan dernek müdürü Gülten Tunç’a ulaşabileceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi