Genel İş İzmir 2 Nolu Şube yöneticilerinin katılımı ile kadın çalışanların yoğun olduğu büyükşehirin sosyal hizmetler, sosyal işler birimlerinde ve Eşrefpaşa Hastanesi’nde yapılan toplantılarda kadın işçilere karanfil ve 8 Mart temalı duvar saatleri dağıtılırken yapılan konuşmalarda grev sürecindeki TİS ve yaklaşan referandum oylaması ön plana çıktı.

Evrensel’e değerlendirmede bulunan işyeri baş temsilcisi Ayfer Yeşilöz, kadın işçiler olarak,  işsizliğe, güvencesizliğe, yoksulluk dayatmasına, ayrımcılığa, kadın cinayetlerine ve tek adam rejimine karşı mücadele edeceklerinin altını çizdi.

Hükümetin kadın çalışanlara dayattığı, güvencesizlik ve işsizliğe karşı olduğu gibi Büyükşehir Belediyesinin enflasyon altındaki zam oranına karşı da mücadele verdiklerini dile getiren Yeşilöz “Önümüzde grev süreci var ve kadınlar olarak insanca yaşam talebimizi en güçlü şekilde haykıracağız” dedi.

16 Nisan'da yapılacak referanduma da değinen Yeşilöz şunları söyledi “15 yıllık iktidarları boyunca kadınları ikinci plana atan iktidarın tek adam rejimine  karşı da iş yerlerinde, mahallelerde ‘Hayır’ı en güçlü şekilde örgütleyeceğiz.” (EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi