27 Mart'ta başlaması beklenen grev öncesinde İZENERJİ işçileri ve sendika greve dair çalışmalarını sürdürüyor. İşçiler bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile belediyeye ait İZENERJİ Şirketi'nde örgütlü Genel İş Sendikası İzmir 2 nolu şube arasındaki yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanmasının ardından başlayan grev sürecine dair 4 bine yakın belediye işçisinin grev hazırlıkları devam ediyor. 

17 Şubat grev kararını asarak 27 Mart'ta greve çıkacaklarını duyuran sendikanın grev öncesinde işçilerle bir araya gelmeyi sürdürüyor. Sendikanın çağrısıyla Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde bir araya gelen 200'e yakın işçi temsilcisi greve dair eğitim altı aldı. Salona 'OHAL'de İzmir'de 3900 İşçi Grevde', 'Ne OHAL ne KHK Grev Haktır, Yasaklanamaz' ve 'Eşit İşe Eşit Ücret İçin 27 Mart'ta Grevdeyiz' yazılı pankartlar asıldı. 

Toplantının açılışında konuşan Şube Başkanı Arif Yıldız, süreci masada bitirmek için çaba gösterdiklerini belirterek "Ama büyükşehir belediyesinin önerdiği yüzde 9 zam oranının bizler açısından kabul edilebilir bir tarafı yok. Daha maaş elimize geçmeden enflasyon karşısında eriyor. Eşit işe eşit ücret uygulamasını hayata geçirmek istiyoruz. Bu dönem TİS sürecinin sonucuna sadece siz karar vereceksiniz, ne belediye, ne biz, ne de başkaları. Eğer 15 gün içerisinde yeni bir anlaşma sağlanamazsa 27 Mart sabahı 4 bine yakın İZENERJİ işçisi büyükşehir belediyesi önünde iş başı yapacak. Biz greve hazırız ve kararlı olduğumuzu ortaya koyduk. 800 işçi ile bu süreci örgütlüyoruz" dedi.

Daha sonra Genel İş Toplu Sözleşmeler Daire Müdürü Engin Sezgin de, grev hakkı ve uygulamasına dair sunum yaptı. Sezgin, sunumunda grev nedir, grev hakkı ne zaman uygulanabilir, grev yasağı olan işyerleri nereler, greve kimlerin katılabilecek, işveren greve katılan işçileri işten çıkarabilir mi, greve çıkan işçilerin işlerini bir başkası yapabilir mi, grev sırasında işçilerin ücret hakkı ne olur sorularına dair bilgilendirme yaptı. 

Evrensel

Editör: Haber Merkezi