İZ GAZETE -İZELMAN tarafından oluşturulan yardım ekibi, Elazığ’da 0-6 yaş ve ilkokul çocuklarına yönelik psikolojik destek çalışması gerçekleştiriyor. İZELMAN, kurduğu 12 kişilik ekip ile 0-6 yaş grubu başta olmak üzere deprem mağduru olan çocuklara yönelik, yaşamaları olası psikolojik sorunları önleyici çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Kurulan ekipte, psikolog, psikolojik danışman, ana sınıfı öğretmeni, sosyal aktivite personeli, doktor ve hemşire bulunuyor. Psikolojik destek çalışmalarına 27 Ocak’ta başlayan ekip 5 Şubat tarihine kadar Elazığ’da çalışmalarını sürdürecek.

‘TÜRKİYE’DE İLK!’

Psikolojik destek çalışmasının Türkiye’de tek olduğunun altını çizen İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, “Çalışmalarımızın çıkış noktası Atatürk’ün “Eğitimde Feda Edilecek Tek Fert Yoktur” sözüdür. Yaşanan elim olay sonrası mağdur olan çocuklarımızı feda etmemek için bizler de gereken adımı attık. Gerçekleştirdiğimiz çalışmanın ardından Elazığ Belediyesi de bu konuda çalışma yürütmeye başladı. Örnek alınan bir iş başaran tüm ekibime teşekkür ediyorum. Depremin yaralarını doğusuyla batısıyla bir olarak, birlikte saracağız.” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA SUNUM YAPILDI

Deprem bölgesini ziyarete gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na,  İZELMAN Genel Müdür Yardımcısı Serkan Uçma, saha koordinatörü Candan Aydın ve gönüllü danışman psikolog İnci Becerik tarafından yaklaşık on dakikalık bir sunum yapıldı. Sunumda CHP liderine afet bölgesinde 0-6 yaş grubu ve ilkokul çocuklarına verilen psikolojik destek çalışmasına ilişkin ayrıntılı bilgi verildi.

Editör: Haber Merkezi