Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, depremzedelerin merakla beklediği emsal artışı konusunda karar aldı. Karar doğrultusunda; Bayraklı’da 30 Ekim 2020 depremi sonrasında ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998 yılındaki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümü için parsel bazında başvuru yapılması halinde yüzde 20, ada bazında başvuru yapılması halinde yüzde 30 emsal artışı verilecek. Meclis toplantısı öncesinde toplantının gerçekleştiği Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi kapısında toplanan depremzedeler pankart ve sloganla yüzde 30 emsal artışı taleplerini haykırmıştı. Meclis’in emsal artışı kararı ardından İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, bina önünde açıklama yaptı. 

Özkan’ın açıklamaları şöyle:

‘BAYRAKLI İLE SINIRLI KALMAYACAK’

Emsal artışı şu an Bayraklı ile sınırlı gibi görünüyor fakat şunu biliyoruz ki; biz bu yola İzmir olarak çıktık, İzmir olarak çıkacağız. Bununla ilgili cuma günü için Tunç başkandan söz aldık. Konu şu; Bayraklı özelinde çıkıp sonrasında eksiklikler aksaklıklar giderilerek devam edecek. Bunu hiç kimse Bayraklı ile sınırlı kalacak diye düşünmesin. Öyle bir şey yok! Bugün burada Bayraklılı var ise yarın bir gün bu konu tekrar gündem olduğunda buradaki Bayraklılılar Karşıyakalılar için de gelecek. 

SOYER’E MİNNET, MECLİS ÜYELERİNE TEPKİ

Biz içeride şunu gördük; çok acıdır ki, buradaki yüzde 70 insanın oy vermiş olduğu meclis üyelerinin ne kadar basiretsiz olduğunu gördük. Burada eğer Tunç başkan olmasa hiçbir şey yürümez. Biz, bunu istiyorduk, bekliyorduk. Bizim istediğimiz oldu. Biz olmazı başardık! Ama şunu söyleyeyim; CHP’li meclis üyelerine hakkımı haram ediyorum. İçeride konuşanları da gördük, biliyoruz. Tunç Soyer’den Allah bin kere razı olsun. Serdar Sandal başkan da bu konuyla ilgili bir duruş gösterdi, çok hızlı bir şekilde davrandı ve çok hızlı bir şekilde bugüne geldik. Şunu unutmayalım; ben bir depremzedeyim, bir emekliyim, benim evim hasarlı… Burada bir meclis üyesi, depremzedeyi görmemek için üst perdeden geçiyorsa, burayı görmüyorsa meclis üyesi olmasın, vatandaş da olmasın. Benim oyum da haram olsun.

Editör: Haber Merkezi