İZ GAZETE - Uzun süre konuşulan konuya CHP’li vekiller ve İzmir İl Başkanı Deniz Yücel karşı tepki gösterip, belediyeye ve Ziya Azazi’ye sahip çıktılar. Konuya dair açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Açıklamamız çıplak semazen” başlığıyla paylaşımlar yaparak toplumumuzdaki dini hassasiyetler üzerinden algı yaratmaya çalışan karanlık zihniyetlilere yönelik değildir. Onların sanata, aydınlığa ve tüm çağdaş değerlere düşman olduklarının ve sahip oldukları hastalıklı zihniyetin tedavisinin de mümkün olmadığının bilincindeyiz’ sözleri kullanıldı.

Cumhur İttifakı’nın hedefindeki bir diğer isim olan gösterinin mimarı Ziya Azazi ise sessizliğini dün bozarak bir açıklama yaptı. Azazi, ‘’Benim ve sanatımın, doğduğum topraklarda, politikaya malzeme edilmesi beni derinden yaraladı’’ dedi.

Yaşananların ardından İz Gazete yazarlarından Orçun Masatçı ve Utku Kılınç ile İz Gazete yöneticisi Murat Attila Tunç Soyer’e yönelen linç kampanyasını kaleme aldı.

Tunç Soyer’e saldırmanın dayanılmaz hafifliği başlıklı yazısında Orçun Masatçı, 'Son zamanlarda muazzam bir gösteri ortaya koyan dansçı üzerinden bir saldırı planladılar. Dansçının ne kadar başarılı olduğunu, Ziya Azazi adını Google’a yazarak anlayabilirsiniz. Dansçının söylenen gibi semazen gösterisi yapmadığını da açıklamalardan okuyabilirsiniz. Kaldı ki Ziya Azazi Türkiye’yi birçok ülkede temsil etmiş, eleştiri getirenlerin üyesi olduğu partinin hükümet olduğu dönemlerde, temsiliyeti bakanlık tarafından defalarca onaylanmış ve Devlet Opera Balesinin birçok temsilinde yer almıştır. Üstüne üstlük aynı gösteriyi başka yerlerde de daha önce sergilemiştir.’ İfadelerini kullandı.

Gazetemiz yöneticisi Murat Attila da köşesinde söz konusu gösteriyi ve gelen tepkileri ele aldı. Attila; ‘İzmir için büyük bir kazanım olan ve yakın gelecekte meyvelerini verecek Kültür Zirvesi'nde uluslararası bir sanatçının performansı üzerinden yaratılmak istenilen "Soyer'i linç edelim" kampanyası tutmaz’ sözlerini kullanırken konuyu köşesinde taşıyan bir başka isim Utku Kılınç oldu.

Kılınç bugünkü yazısında, ‘Her ne kadar bir semazen gösterisi olmadığı ayan beyan ortada olsa da bir modern dans gösterisinin semazen gösterisi sanılması gibi karışıklıkları normal karşılayabilir hale geldik; elbette biz yanlış anlamışız gibi bir özeleştiri beklememeyi de biliyoruz ama yine de en çok vakıf olduğunuzu iddia ettiğiniz konularda bile fahiş hata yapmanıza bir anlam veremiyoruz.’ sözlerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi