İZ GAZETE- AKP'li Hüsnü Boztepe, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Efes Selçuk’ta düzenlenen tiyatro buluşmasını İz Gazete'nin organize ettiğini ve bundan maddi kazanç sağladığını iddia etti. Boztepe'nin bu iddialarına tiyatro buluşmasını asıl düzenleyen Uluslararası İzmir Gençlik Tiyatro ve Sanat Derneği'nden sert çıkış geldi. 

'İŞLERİ GÜÇLERİ BAŞARIYI MANİPÜLE ETMEK'

Yapılan açıklamada, "2007’den beri ülke tiyatrosunun birçok sorununu tartışma platformu olan ve halkı sokakta sanatla, gençleri atölyelerde ustalarla buluşturan Türkiye Tiyatro Buluşmaları 14 yıldır İzmir’e ve ülkenin sanat hayatına değer katan bir oluşumdur. İlk kez çadır kamplı buluşmalar bu buluşmalardan ülkenin dört bir yanına yayılmıştır. İşleri güçleri başarıyı manipüle etmek olanlar elbette sanatın değerini bilmedikleri gibi, kentin sanatçısının kente değer katan etkinlikler üretmesini alkışlamayacak onu yok etmek için mücadele edecektir. Biz bu fikri tanıyoruz. Fikrimiz rüyalarını kuramayacakları büyüklükte kente değer katmaya devam edecektir" denildi.

'İZ MEDYA'YA TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİZ'

"Efes Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesinin organizasyonu, derneğimizin koordinasyonu ile hayata geçen buluşma, 14 yıl boyunca İzmir’in göz bebeği olmuş; Seferihisar, Urla, Dikili, Bergama ve en son da Selçuk’ta hayata geçmiştir" denilen açıklamada, "Son 3 yıldır hiçbir menfaat göz etmeden yanımızda olarak, buluşmanın her gününü canlı olarak İZ Televizyonu'ndan yayınlayan, gazetesinin manşetine taşıyan, dayanışmayı hayatın her alanına yaymaya çalışan İz Medya'ya teşekkürü bu vesile ile borç biliriz. 'Rüyaların yapıldığı maddeden yapılmayız biz', İzmir için hayal kurmaya çalışmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı. 

Boztepe'nin İz Gazete'ye olan bu iddialarına İz Medya Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal da kaleme aldığı köşe yazısında sert tepki gösterdi. 


Yazıyı okumak için tıklayınız:  "Ey Boztepe; yediğin içtiğin Sasalı’dan taşıyor!"


Editör: Haber Merkezi