İZ GAZETE- İZ Dergi’nin Ekim 2022 sayısı, çok özel bir içerikle ve ‘Dik Duran İnatçı Başkan’ kapağıyla çıktı.

Sanayisiyle, fuarıyla, alışveriş merkezleriyle İzmir’in en gelişmiş ilçelerinden olan Gaziemir’in, öte yandan İzmir’in Çernobili olarak bilinen nükleer atık alanıyla başı dertte!

İZ DERGİ'NİN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İzmir’in Çernobili’ne özel hazırlanan dosya, dergide geniş yer alırken Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın bu alanda yaptığı farkındalık çalışmaları ve alanın temizlenmesiyle ilgili mücadelesi de anlatıldı. Bu sorunun halk sağlığına etkilerini Ali Osman Karababa, hukuki değerlendirmesini Arif Ali Cangı, çevresel ve siyasi boyutunu Ertuğrul Barka, dünyadaki benzer örneklerini Emre Döker ve alanın temizlenmesinin geleceğimiz için önemini ise Zeynep Cangı yazdı…

Derginin ilgiyle takip edilen ‘35 Soru’ köşesinin bu sayıdaki konuğu ise yazdığı romanlarla Türk edebiyatına iz bırakan İzmirli yazar Barış İnce oldu.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ile güncel siyaset ve genel seçimlerin önemi konuşuldu…

İletişimci Yazar Ateş İlyas Başsoy da müzik ve siyasal iletişim arasındaki bağın önemini yazdı…

İz Gazete Yazı İşleri Müdürü Yağız Barut ise sunuş yazısında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı “İzmir’de bu dönemde gördüğümüz en inatçı başkan… Kibirsiz halkın içinde… O yüzden çokça yıpratılmak istendi, hedefe alındı, yalnız bırakıldı ama o hiç geri adım atmadı…” sözleriyle anlattı.

Editör: Haber Merkezi