Gizem TABAN/İZGAZETE- İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Gülbahçe Kampüsü'ndeki Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) öğrenci yurdunda yaklaşık 10 gündür zehirlenme vakaları yaşandığı öğrenildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İYTE Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi Gizem Coşkun, zehirlenen kişi sayısının 100’e ulaştığını belirterek yaşanan süreci anlattı. 

‘ARTARAK DEVAM ETTİ’
Yaklaşık 10 gündür KYK yurdundaki öğrencilerin yurt yemeklerinden zehirlendiğini öne süren İYTE öğrencisi Gizem Coşkun, “Geçtiğimiz hafta sonu, yani 16-17 Ekim’de 2 gün KYK yemekhanesinde yemek yedim. Pazar günü akşam 20.00 saatlerinde yemek yemiştim, saat 22.00 gibi midem bulanmaya başladı, daha sonrasında ishal ve kusma yaşadım, bu sabaha kadar böyle devam etti. Zehirlendiğimi fark etmediğim için o gece acile gitmedim. Sabah hastaneye gittim ve doktor zehirlendiğimi söyledi. Sonradan öğrendim ki aynı gece 5-6 arkadaş da zehirlenmiş ve ambulanslarla acile gitmişler. Zehirlendiğimi öğrendikten sonra rapor aldım ve Aydın’daki ailemin yanına gittim. Benim zehirlendiğim geceden bu yana yurttaki arkadaşlarımla iletişim halindeyim, zehirlenmeler artarak devam etmiş ve 100 kişiye ulaşmış” diye konuştu. 

‘MÜDÜRLÜK KABUL ETMİYOR’
Yurt Müdürlüğü’nün öğrencilerin zehirlenmelerinin yurt yemeklerinden kaynaklandığını kabul etmediğini dile getiren Coşkun, “Gece öğrenciler ambulansla hastaneye gidiyor, dönüşte taksiye dönmek zorunda kalıyorlar, çünkü yurda en yakın hastane olan Urla Devlet Hastanesi 12 kilometre uzakta ve gece o saatlerde araç bulma şansımız yok. Taksi 100-150 lira gibi bir ücret ödemek zorunda kalınıyor, Yurt Müdürlüğü ile bu konuyu konuştuk ama ödemesi yapılmıyor. Çünkü Yurt Müdürlüğü, yurt yemeklerden dolayı zehirlendiğimizi kabul etmiyor. Şu an öğrenciler yurtta yemek yememeye çalışıyor ama herkesin mali durumu buna elvermiyor” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi