İsveç Gökkuşağı Filmleri İzmir’de! Genç LGBTİ+ Derneği’nin düzenlediği Consulate General of Sweden, Istanbul Svenska Institutet ve NOBON’un desteklediği etkinlikte İsveç yapımı Queer filmler Documentarist’in katkısıyla Türkçe altyazılı olarak İzmir’e geliyor. Üç hafta sürecek program boyunca iki uzun metraj film ve bir kısa film seçkisi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi etkinlik salonunda izleyiciyle buluşuyor.

Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, Şair Eşref Bulvarı No: 1/A Çankaya/ İzmir

* Tüm gösterimler 19:00’da başlayacaktır.

** Gösterimler ücretsizdir.

Gösterim Programı:

20 Şubat Perşembe 19:00

İsveç Gökkuşağı Kısaları

ON SUFFOCATION/ İDAM

Sistemin ne zaman bir insanın hayatından daha önemli hale geldiğiyle ilgili sarsıcı ama önemli bir film. Diyalogsuz yedi dakika. Filmin en çarpıcı yanı, kesinlikle doğru olabileceğidir.

2013/ Jenifer Malmqvist, kurmaca, 7 dk

PEACE TALK/ BARIŞ KONUŞMASI

Küçük Jonna ve arkadaşı Emilie asker taklidi yaparak oynar, ancak Jonna’nın annesi oyunlarının gidişatını onaylamaz. Film, genç bir kızın annesinin ifade ve açıklama ihtiyacına karşı kelimeler yerine beden dili ve işaretler kullanarak iletişim kurma yeteneğini tasvir ediyor. Yetişkinlerin her zaman saygı duymadığı çocuk dünyası hakkında kısa bir film.

2004/ Jenifer Malmqvist, kurmaca, 14 dk

BIRTHDAY/ DOĞUM GÜNÜ

Sara, kızları Johanna ve arkadaşları Fredrik’in yardımıyla karısı Katarina’nın doğum günü için bir sürpriz hazırlar. Ama bu yaz başında Katarina’nın ona söyleyecek bir şeyi var. Sara, doğum günü partisine bakarken beklenmedik haberlerle baş etmelidir. Onun neşesi, büyüyen izolasyon ve hayal kırıklığı duyguları ile karıştırılır. Sara, Johanna’nın yardımıyla gerçek duygularını bulabilir.

2010/ Jenifer Malmqvist, kurmaca, 18 dk

BOYGAME/ ÇOCUK OYUNU

John ve Niclas 15 yaşında iki yakın arkadaş. Kızlar ile yaklaşan cinsel temastan önce bazı pratikler yapmaya karar verirler. Bu ergenlik döneminde güvensizlik ve cinsel kimlik hakkında eğlenceli bir hikaye.

2013/ Anna Österlund Nolskog, kurmaca, 15 dk

NEXT DOOR LETTERS/ YAN KOMŞUDAN MEKTUPLAR

Lilja ve Sandra, Melitta’ya şaka yapmaya karar verir. Ona var olmayan bir çocuğun adıyla imzalanmış bir aşk mektubu gönderiyorlar. Lilja karşılığında bir mektup aldığında gizli bir yazışma başlar. Bir şaka olarak başlayan şey, Lilja’nın hayatında önemli bir dönüm noktasına dönüşmeye başlar. “Next Door Letters”, kimlikle oynamakla ilgili gerçek bir hikayeye dayanan kısa bir animasyon film.

2012/ Sascha Fühlscher, animasyon, 14 dk

LADYBOY/ LADYBOY

Ladyboy, Tayland’da büyük bir ikilemle karşı karşıya kalan seks işçiliği yapan bir kadın hakkında deneysel bir kısa film: Kanada’ya olan sevgisini takip etmeli mi yoksa Bangkok’ta kalmalı ve ailesini seks işçiliği yaparak desteklemeye devam etmeli mi? Seçim, bir yabancının hayal edebileceğinden çok daha zordur.

2012/ David Sandberg, Claes Lundin, animasyon- belgesel, 8 dk

REEL/ KAYKAY

Robert ve Victor 15 yaşında ve en iyi arkadaş. Yarın Victor memleketinden taşınacak. Etrafta sürükleniyorlar ve maskaralık yapıyorlar. Yavaş yavaş, bunun aralarındaki dostluktan daha fazlası olduğunu anlıyoruz. Uyarıcı ve iyi oyunculukla bu film, duygusal ve cinsel sınırları araştırıyor.

2013/ Jens Choong, kurmaca, 13 dk

27 Şubat Perşembe 19:00

JUST A NORMAL PERSON/ SADECE NORMAL BİRİ

22 yıl önce ikizler Isabelle ve Denise doğdu. Isabelle, bir çocukken kendisinin kız vücudunda doğan bir oğlan olduğunu biliyordu.

“Büyüyünce baba olacağım” diyordu video klipte Isabelle. Birkaç yıl sonra ise ismini Sam olarak değiştirdi. O andan itibaren Sam, gerçekte kim olduğunu tekrar tekrar açıklamak zorunda kaldı.

Film Sam’i çocukluktan lise mezuniyetine kadar takip ediyor. Bugün Sam, hayatta yolunu bulmaya çalışan genç bir adam.

2016/ Malin Björkman-Widell, belgesel, 58 dk

5 Mart Perşembe 19:00

BECOMING ANN-CHRISTINE/ ANN-CHRISTINE OLMAK

57 yaşındaki Åke, İsveç Kilisesi içinde bir rahip olarak çalışıyordu, karısı ve çocukları ile sıradan görünüyordu. Ama derinlerde, tamamen farklı biri olduğunu biliyordu.

Bu film Åke / Ann-Christine’in kadın olarak, işyerinde, ailede ve toplumda açılmasıyla ilgili kişisel hikayesi. Cinsel kimlik, önyargı ve gerçekte olduğunuz kişi olma özlemiyle ilgili bir yolculuk öyküsü. Ann-Christine olmak kolay bir yolculuk değildi.

 

Editör: Haber Merkezi