TUGAY CAN / İZ GAZETE - Urla'da öğretmeni tarafından cinsel tacize uğrayan 15 yaşındaki lise öğrencisinin davasında sanık öğretmenin tutuksuz yargılanmasına devam yönünde karar alındı.

Sanık durumunda olan öğretmenin sadece avukatının bulunduğu dava 11 Şubat tarihine ertelenirken, sanık öğretmenin tutuksuz yargılanmasına devam edilmesi yönünde karar alındı.

Urla 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dördüncü duruşmada da karar çıkmazken dava 11 Şubat tarihine ertelendi. Öte yandan edinilen bilgiye göre 11 Şubat tarihinde görülecek olan davanın beşinci duruşmada tanıkların dinlenmesi bekleniyor. Davayı ayrıca Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eş Başkanı Besriye Tekgür ve HDP İzmir İl Örgütü de takip etti.

İzmir Barosu’nun avukatlarının da müdahil olduğu davada kararın 11 Şubat tarihinde verilmesi bekleniyor.

TANIKLAR DİNLENECEK

Mahkeme heyeti 11 Şubat tarihinde gerçekleşecek beşinci duruşmada tanıkların dinlenmesi talebini kabul etti. Davanın beşinci duruşması tanıkların dinlenmesi ile devam edecekken 11 Şubat tarihinde karar duruşması olmaslı da bekleniyor.

BABA ŞİKAYETÇİ OLMADI

Urla’da gerçekleşen oalyın ardından 15 yaşındaki lise öğrencisinin babasının taciz olayının ardından şikayetçi olmadığı öğrenildi.

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Davanın ardından İz Gazete’nin sorularını yanıtlayan Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Eş Başkanı Besriye Tekgür, “Kadına yönelik şiddet haberleri artık sistematik hale gelmiş durumda. Bu tip haberler ne yazık ki Türkiye’nin her yerine yayılmış durumda. Kadına yönelik şiddet ve cinsel istismar davalarının takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Urla’da gerçekleşen olayın ardından ilgili yerler ile iletişim kurarak davaya müdahil olduklarını kaydedenm Tekgür, “11 Şubat’ta gerçekleşecek davanın da takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi