İslamcıların ağırlıkta olduğu Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) seçimleri üzerinde “sahtecilik” suçlamasıyla açılan davada verilen kararı Yargıtay onadı. Buna göre yapılan seçimlerde yasa ve tüzük ihlali yapıldığı resmiyet kazanmış oldu.

TYB üyeleri Selim Çoraklı ve Cafer Vayni tarafından açılan, Bölge ve İstinaf mahkemelerinde süren uzun yargılama sürecinde Yargıtay, TYB’nin 18 Ocak 2014 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulu ile derneğin İstanbul şubesinin 4 Ocak 2014 tarihli Olağan Genel Kurulu yasa ve tüzük hükümlerine aykırı yapıldığı gerekçesiyle ayrı ayrı iptal edildiğine hükmetti.

Yargıtay’ın gerekçeli kararında, Türkiye Yazarlar Birliği Derneği Ankara genel merkez ve İstanbul şubelerinin 2010 ve 2014 kongreleri ve bundan sonra seçilen yönetimlerin aldıkları kararların yok sayıldığı belirtildi.

Selim Çoraklı kararın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye Yazarlar Birliği yöneticilerini KONGREDE sahtekarlık yaptıkları iddiasıyla mahkemeye vermiştik. Bilirkişi ve Yargıtay sahtekarlık yaptıklarını onadı. Aldıkları bütün kararları iptal etti. TYB'nin şu andaki Ankara merkez ve İstanbul yönetimleri gayr-i meşrudur” ifadelerini kullandı.

İşte o karar:



ODATV.COM
 

Editör: Haber Merkezi