Olay, bugün saat 07.30 sıralarında Taştepe Mevkisi'nde bulunan bir tavuk çiftliğinde meydana geldi. Suriyeli evli 2 çocuk babası Kadir Muhammed Simavi ile birlikte çalıştığı iş arkadaşı H.K. arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine H.K., üzerindeki kurusıkıdan bozma tabancayı çıkardı. İddiaya göre kavga sırasında ateş alan silahtan çıkan kurşun Abdulkadir Muhammed Simavi'yi göğsünden yaraladı. Yere yığılan Simavi, olay yerinde öldü. Şüpheli H.K. ise kaçtı. 

OLAY YERİNE DÖNÜNCE YAKALANDI

İhbar üzerine gelen jandarma inceleme yaptı. Ardından Simavi'nin cesedi morga kaldırıldı. Resmi ekip olay yerinden ayrılırken, sivil bir ekip H.K.'nın cinayet mahalline dönme ihtimaline karşın beklemeye başladı. Bir süre sonra beklenen oldu. Olay yerine dönen H.K., jandarma tarafından gözaltına alındı.

İFADE TERCÜMANLA ALINACAK

İşitme engelli H.K.'nın ifadesinin işaret dili bilen bir tercüman aracılığıyla alınacağı belirtildi. Ölen Simavi'nin cenazesi de otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturmanın sürüdüğünü bildirdi.

 

Faruk ÇARK / TİRE (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi