İZ GAZETE- Efes Selçuk’ta gerçekleşen 14. Türkiye Tiyatro Buluşması’nda İz Televizyonu’nun sorularını yanıtlayan Gazeteci, Yazar ve Yönetmen Işıl Özgentürk, orman yangınlarına ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu. Özgentürk, Tiyatro Buluşması ve pandemide sanat alanında yaşanan sıkıntılarla ilgili de değerlendirmelerini paylaştı.

‘KARANLIK GÜNLERDE IŞIK OLDU’
Tiyatro Buluşması’na dair duygu ve düşüncelerini paylaşan Işıl Özgentürk, “Benim için çok özel bir buluşma. Açıkçası çok mutluyum. Kişisel olarak ben gençleştiriyor. Çocuğum yaşımdaki insanlarla dans ediyorum, onlarla atölye yapıyorum, arkadaşlarımı görüyorum. Bu karanlık günlerde bir ışık gibi oldu aslında” dedi.

‘SÖNDÜRMEK İÇİN ÇABALAMIYORLAR’
Türkiye’nin birçok ilinde meydana gelen orman yangınlarına ilişkin konuşan Özgentürk, “Mevcut iktidar pandemiyle birlikte birçok yasak getirdi ve zaten can çekişmekte olan bir ekonomi varken bu yangınlar çıktı. Bu yangınlar dünyanın her yerinde çıkıyor ve bir anda söndürülüyor, söndürmek için bir çaba oluyor. Ama Türkiye’de gördük ki söndürmek için özellikle çabalamıyorlar” dedi.

‘ALTIN MADENİ RUHSATI’ İDDİASI
Orman yangınları hakkında kritik bir iddiada bulunan Özgentürk, “Benim çok eskiden bildiğim bir olay var, Bergama Altın Madenine de gitmiştim ve orada bana NASA’nın uzaydan çektiği haritayı gösterdiler, ‘bu gizli bir haritadır’ diyerek. O haritada, Türkiye’nin batısından doğusuna kadar altı, gümüşle birlikte altın madeni dolu, bu yanan yerlere 2008’de altın madeni arama ruhsatı verildiğini öğrendik. Neden söndürülmediğini siz düşünün. Bütün dünya kapitalist sistemi acıları içindedir ve bizde de yukarıdakilerin emir kulu çok olduğu için bu yangınlar oldu” açıklamalarda bulundu. 

‘YASAKLAR DAYANIŞMAYA İTTİ’
Pandemi döneminde kültür-sanat hayatında yaşanan sıkıntılara ilişkin değerlendirmede de bulunan Özgentürk, “Müzikle uğraşan gencecik insanların intihar etmesi çok üzücü. İnsanları biraz daha dikkatli olmaya çağırıyorum. Çünkü ben hayatım boyunca her zaman sokakları sevdim, sokak şarkıcılarını sevdim. Pandemi tabi ki iktidarların çok işine yaradı. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada böyle oldu ama bizde üç katı oldu.  Fakat bir şeyi görüyoruz, bu yasaklamalar bir başka dayanışmaya doğru insanları itti. Artık Adıyaman’daki tiyatrocudan da müzisyenden de haberdarız, Afyon’dakinden de İstanbul’dakinden de haberdarız. Yani sadece artık elit tabakanın işi olmuyor, farklı bir örgütlenme ortaya çıkacağını ve çok güzel eserler çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi